Ekonomi

Uzmanlardan uyarı geldi: 'Kiralar 100 bin liraya bulacak!'

Uzmanlar konutlarda arz-talep dengesizliğinin yaşandığını belirterek İstanbul'daki kiraların 100 bin liraya bulacağını söyledi.

Abone Ol

AS YAPI Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sert, yüksek mevduat faizlerinin konut talebini azalttığını, bu durumun ev fiyatlarındaki yükselişi yavaşlattığını ifade etti. Sert, mevcut konut arzının yetersiz olduğunu vurgularken, inşaat maliyetlerinin yükselmesi ve konut kredilerinde faizlerin düşmesi beklentisiyle fiyatların tekrar hızla artabileceğini öngörüyor. Sert, konut almak için doğru zamanın geldiğine işaret etti.

'Kiralar yüzde 50 daha yüksek olacak!'

Sert, "Bahçelievler, Bayrampaşa, Bakırköy, Küçükçekmece ve Eyüp gibi bölgelerde 2+1 daireler için minimum kira bedellerinin 50 bin-60 bin lira, 3+1 dairelerin 80 -100 bin lira bandına çıkmasını bekliyoruz. Nişantaşı, Bebek, Ulus ve Etiler gibi daha değerli semtlerde bu rakamların en az yüzde 50 daha yüksek olacağını öngörüyoruz" dedi.

ArsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk de bugün ki fiyatların fırsat treninin son vagonları olduğunu söyledi. Öztürk, "Her türlü imkanı zorlayıp konut veya konut imarlı arsa ediniminin çok kısa bir süre içinde kazandıracağı kesin! Faiz oranları şu anda ne olursa olsun kredili veya TL vadeli her türlü konut ve arsa alımının hızlı geri dönüşü olacağını düşünüyorum" diye açıkladı.