Zonguldak’ta yaşanan heyelan nedeniyle tek katlı müstakil bir evin yıkılması sonucu iki kişi göçük altında kaldı. 

Kentte etkili olan yağış sonucu Asma Mahallesi Tulumba Sokak'ta heyelan meydana geldi. Sokakta bulunan tek katlı müstakil ev, üzerine gelen toprak ve kaya parçalarının etkisiyle yıkıldı. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye AFAD, itfaiye, polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, evde olduğu değerlendirilen anne ve oğlunun kurtarılması için çalışma başlattı.

İKİNCİ BÜYÜK HEYELAN
Zonguldak'ta meydana gelen heyelan nedeniyle göçük altında kalan evdeki 2 kişiyi kurtarma çalışmalarına katılan iş makineleri, ikinci heyelanda toprak altında kaldı. İlk belirlemelere göre yaralıların olduğu öğrenildi.

Bölgeye çok sayıda ambulans, arama- kurtarma ekibi, Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan maden işçileri sevk edildi. Heyelanın yaşandığı bölgedeki tüm vatandaşlar, tehlike sebebiyle alandan uzaklaştırıldı.

ALAPLI-EREĞLİ YOLUNDA HEYELAN
Zonguldak’ta etkili olan sağanak nedeniyle Alaplı ile Ereğli ilçeleri arasındaki yolda heyelan meydana geldi. Yola, sabah saatlerinde birkaç kaya parçası düştü. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri yolu trafiğe kapatarak önlem aldı.

Bir süre sonra trafiğe kapatılan bölgede heyelan oldu. Ekiplerin erken önlemi sayesinde can ve mal kaybı yaşanmadı.

Yolun Ereğli istikameti kayan toprak, ağaç ve kaya parçalarıyla kapandı. Yolda temizlik çalışması başlatılırken, heyelan anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

Atama takvimi yarın açıklanıyor Atama takvimi yarın açıklanıyor

VALİDEN AÇIKLAMA
Ereğli-Alaplı ilçesi yolunda meydana gelen heyelan ile ilişkin Vali Hacıbektaşoğlu, “Sabah saatlerinde Ereğli-Alaplı arasında bir heyelan meydana geldi. Onu ekiplerimiz temizlemişti. Aynı bölgede tekrar heyelan oldu. Alaplı- Ereğli arası çift yönlü trafiğe kapandı. Trafik alternatif güzergahlardan sağlandı. Daha sonra Ereğli Alaplı arası tek yönlü trafiğe açıldı. Ekiplerimiz sahada, geçmişte heyelan olan ve heyelan riski bulunan bölgeler sürekli inceleniyor” diye konuştu.