Umman'da terör eylemi 

Umman'ın başkenti Maskat'ta bir Şii camisi  yakınında meydana gelen silahlı saldırıda 6 kişi öldü, yaklaşık 30 kişi de yaralandı. Ölenlerden 4'nün Pakistantanlı olduğu belirtilen saldırıya ilişkin açıklama yapan Ummanlı yetkililer, saldırıyı düzenleyen 3 zanlının da öldürüldüğünü bildirdi.

Başkent Maskat'ın El-Vadi el-Kebir bölgesinde pazartesi günü bir cami yakınında düzenlenen silahlı saldırıyı henüz üstlenen olmadı. 
Saldırının, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve beraberinde 72 müslümanın Kerbela'da şehit edilişinin anıldığı Aşura törenleri sırasında gerçekleşitirildi. 
6 kişi öldü, farklı milletlerden 28 kişi yaralandı 
Umman Sultanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Umman Kraliyet Polisi, başkentin El-Vadi El-Kabir bölgesindeki bir caminin yakınında meydana gelen silahlı saldırıya müdahale etti" denildi.
1 Polis memuru da dahil olmak üzere altı kişinin öldüğü bildirilen açıklamada, kurtarma görevlileri ve sağlık görevlileri de dahil olmak üzere "farklı milletlerden" 28 kişinin yaralandığı belirtildi. 

Rusya Zaporijya bölgesine saldırı düzenledi Rusya Zaporijya bölgesine saldırı düzenledi

İslamabad'dan açıklama: Dört Pakistanlı şehit oldu

İslamabad Dışişleri Bakanlığı, en az dört Pakistanlının öldürüldüğünü bildirdi.
Açıklamada, "Ali bin Ebi Talib camisine düzenlenen hain terör saldırısında açılan ateş sonucu dört Pakistanlı şehit oldu." denildi.
AFP'ye konuşan Pakistan'ın Umman Büyükelçisi İmran Ali, Umman'da en az 400.000 Pakistanlının yaşadığını, caminin çoğunlukla Güney Asyalı gurbetçiler tarafından ziyaret edildiğini söyledi. 
Pakistan Büyükelçisi, saldırının yüzlerce kişinin namaz için toplandığı sırada caminin bitişiğindeki bir binadan açılan ateşle başladığını söyledi.
İmran Ali, ibadet eden insanların, önce saldırganlar tarafından "rehin alındığını" ve daha sonra Umman güçleri tarafından kurtarıldıklarını belirtti.  
Yaklaşık 4,5 milyon Umman nüfusunun yüzde 40'tan fazlasını Güney Asya'dan gelen yabancı işçiler oluşturuyor. 
Çoğunluğu Sünni veya İbadi mezhebinden müslümanların yaşadığı ülkede  Şii'lerin nüfusu küçük bir azınlık oluşturuyor.
Son yıllarda Körfez ülkelerinde görülen Şii camilerine yönelik çok sayıda saldırı yaşanırken, bu saldırı Umman'da ilk defa gerçekleşti.

Editör: Burçin Çelikkol