Gazeteci Ümit Zileli, Yargıtay’ın Kaftancıoğlu kararının, siyaseti nasıl etkileyeceğini ve yönlendireceğini samimihaber.com’a anlattı. Zileli, “Bu olay muhalefete çok yarayacak” dedi.

Zileli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da 2002 yılında siyasi yasaklı olduğu döneme dikkat çekti: Geçmişte böyle bir duruma maruz kalan bir liderin, böyle bir durumu gasp etmesini aklım almıyor. Bu karar bir lider de doğurur. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugüne kadar söylediklerinin tam aksinde birçok şey yaptığı için, bu konu da çok erken bir şekilde erken seçime gidilebilir. Canan Kaftancıoğlu ile anlaşamadığım noktalar vardı ancak şu an sonuna kadar bir yurttaş olarak arkasında dururum. Diğer insanlarda bu olaya böyle bakacaktır. Fakat bu olay muhalefete çok yarayacak.

‘Her genel başkan lider olamaz’

Samimi Haber’de Tarkan Kaleli’nin, “Kaftancıoğlu olası bir genel başkanlık yolunda, parti tabanında ne kadar destek görür? sorusu üzerine, Zileli şöyle cevap verdi:

Milletvekilliği yolunda destek görebilir ama genel başkanlık dediğiniz liderliktir ve her genel başkan lider olamaz. Ben oralara kadar gideceğini tahmin etmiyorum.

Kılıçdaroğlu’nun canlı yayında gözlerinin dolduğunu hatırlatan Kaleli, “Kılıçdaroğlu her adımda aslında Kaftancıoğlu’nun varlığını istiyor gibi duruyor arasında nasıl bir bağ var?” diye sordu.

Özellikle İstanbul’un kazanılması konusunda Canan Kaftancıoğlu’nun öne çıktığını belirten Zileli, sözlerine şöyle devam etti: Halk mağduru sever hikayesi birazda buradan doğru geliyor bana, bu noktada da Kaftancıoğlu’nun çalışmaları bu anlamda çok etkili oldu” dedi.

“Sığınmacılar meselesinde de artık bıçak kemiğe dayandı”

Zileli, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmesini de değerlendirdi:

“Tanju Özcan’ın renkli bir siyasi kişiliği var. Bu sığınmacılar meselesinde de artık bıçak kemiğe dayandı. CHP bugün bir rapor hazırladı ve bu raporda 3. Sırada sığınmacılar var. Bununla birlikte Cumhurbaşkanlığı’na aday olmak istediğini söylemişti fakat Tanju Özcan’ın olmaz”

Bakan Dönmez’in ‘2026’da Karadeniz gazı kullanılacak açıklamalarına da değinen Zileli,”Buradaki müjde şu; 2023 martından itibaren günlük 10 milyon metreküp doğal gaz kullanılacak ve bu süreçte oldukça etkili olacak.” diye konuştu.