Spor

Ümit Milliler Gökhan Gönül'e emanet

Ümit Milli Futbol Takımı'nda teknik direktörlük görevine eski milli futbolcu Gökhan Gönül getirildi.

Abone Ol

39 yaşındaki Gökhan Gönül, başarılı futbolculuk kariyerinin ardından yeni bir adım atarak Mart 2024'ten bu yana Ümit Milli Takım’da yardımcı antrenör olarak görev yapıyordu. Şimdi ise, Ümit Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevine getirildi. Futbolculuk kariyerinde Fenerbahçe ile 2 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası ve 3 Süper Kupa şampiyonluğu kazanan Gönül, Beşiktaş ile de 1 Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. A Milli Takım formasını 66 kez giyen tecrübeli isim, şimdi teknik direktörlük kariyerinde yeni bir sayfa açıyor.

TFF Başkan Vekili Ceyhun Kazancı, Gönül'ün bu göreve getirilmesi hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Gökhan Gönül, futbolculuk döneminde elde ettiği uluslararası tecrübeler ve futbola dair sahip olduğu derin bilgi birikimiyle bu görevi üstlenecek en doğru isimdi. Takımımızı ve oyuncularımızı yakından tanıması, bu süreçte bizim için büyük bir avantaj oldu. Kendisine güvenimiz tam. Yeni görevinde başarılar diliyoruz."

"Ay-yıldızın sorumluluğu her zaman büyüktür"

Gökhan Gönül ise Ümit Milli Takım'ın önemini vurgulayarak, yeni görevi için duygularını şu sözlerle dile getirdi:

"Ay-Yıldızlı formanın sorumluluğu her zaman büyüktür. Ümit Milli Takım, A Milli Takım öncesindeki son basamak olduğu için burada yapılacak çalışmalar çok kritik. Kariyerim boyunca elde ettiğim uluslararası deneyimler ve birlikte çalıştığım teknik adamlardan öğrendiklerimi oyuncularımıza aktarıp onların gelişimine katkı sağlamayı hedefliyorum. Bir süredir bu oyuncu grubuyla beraber olmam, çalışmalarda bize ekstra bir avantaj sağlıyor."