Spor

Ülke Puanı için kritik turlar! Beşte beş bekliyoruz

Türkiye'nin ülke puanı sıralamasında mevcut konumunu koruyabilmesi için temsilcilerimize büyük görev düşüyor.

Abone Ol

Futbolda Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi play-off kuraları, UEFA'nın İsviçre'nin Nyon kentindeki merkezinde çekildi.

  • Şampiyonlar Ligi: Fenerbahçe, 3. ön elemede bugün Lille ile karşılaşacak. Eğer Kanarya bu maçı geçerse, play-off'ta Slavia Prag ile Union Saint-Gilloise'ın eşleşmesinin galibiyle oynayacak. Fenerbahçe, bu turu geçmesi durumunda ilk maçını evinde oynayacak. Play-off turundaki ilk maçlar 20-21 Ağustos, rövanşları ise 27-28 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

  • UEFA Avrupa Ligi: Beşiktaş, play-off'tan itibaren mücadele edecek. Sırp temsilcisi Partizan ile Fenerbahçe'nin Devler Ligi'nde elediği İsviçre ekibi Lugano arasında oynanacak maçın galibiyle karşılaşacak. Eğer rakip Lugano olursa, Beşiktaş'ın geçen sezonun rövanşını alma şansı olacak. Trabzonspor, 3. ön elemede Avusturya'nın Rapid Wien ekibini eleyip play-off'a yükselirse, Braga ile Servette arasında oynanacak eşleşmenin galibiyle mücadele edecek. Play-off turundaki ilk maçlar 22 Ağustos, rövanşlar ise 29 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

  • UEFA Konferans Ligi: Başakşehir, 3. ön eleme turunda Iberia Tiflis'i eğer geçerse, play-off'ta İrlanda temsilcisi St. Patrick's Athletic ile Azerbaycan ekibi Sabah'ın eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Başakşehir, bu turu geçmesi durumunda St. Patrick's veya Sabah ile deplasmanda 22 Ağustos'ta oynayacak.

Rakiplerimizin Durumu

  • Young Boys: İsviçre Süper Ligi'nde geçen sezon şampiyon olan Young Boys, bu sezon yeni teknik direktörü Patrick Rahmen yönetiminde zor bir başlangıç yaptı. İlk dört maçında üst üste üç mağlubiyet aldı ve son maçında bir beraberlik elde etti. Kadrosuna dört yeni oyuncu kattı ve şu anda ligde son sırada bulunuyor.

  • Slavia Prag: 2018'den bu yana Jindřich Trpišovský tarafından çalıştırılan Slavia Prag, bu sezon yenilgi yaşamadan 3 maçta 2 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Kadrosunda önemli isimlerin kayıpları oldu, ancak Cythil ve Jurecka gibi dikkat çeken oyuncular mevcut.

  • Union Saint-Gilloise: Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon UEFA Konferans Ligi son 16 turunda karşılaştığı Union, Belçika'da şampiyonluğu 1 puanla kaçırdı. Yeni hocası Sebastien Pocognoli ile sezona iyi başladı ve 2 maçta 4 puan topladı.

  • Lugano: Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon Devler Ligi'nde elediği Lugano, bu sezon ligde 3'te 3 yaparak lider durumda. Golcüsü Celar'ı QPR'a göndermiş olmasına rağmen transferlerle kadrosunu güçlendirdi.

  • Partizan: Sırbistan'ın köklü kulübü Partizan, golcüsü Bazdar'ı Real Sociedad'a gönderdi ancak 8 yeni transfer yaptı. Sezonu 3'te 3 ile açarak Sırbistan Ligi'nde zirvede yer alıyor.

  • Braga: Portekiz'in köklü temsilcisi Braga, 127 milyon Euro'luk kadro değeriyle dikkat çekiyor. Simon Banza (18 milyon Euro) gibi önemli oyunculara sahip. Braga, önceki turda Maccabi Petah Tikva'yı 2 maçta 7 golle eledi.

  • St. Patrick's Athletic: İrlanda ekibinin toplam piyasa değeri 3 milyon 950 bin Euro. Başakşehir’de sadece Piatek’in piyasa değeri 6 milyon Euro. Kadro kalitesiyle olası bir eşleşmede temsilcimiz favori. Azerbaycan ekibi Sabah FK da ilk maçta Maccabi Hayfa'yı penaltılarda zorlanarak geçti.