Kamu ihalelerine yönelik düzenleme yapıldı Kamu ihalelerine yönelik düzenleme yapıldı

Bakan Uraloğlu, son olarak Resmi Gazete'de yayımlanan karara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda, İstanbul'un önemli ulaşım bölgelerinden biri olan Bosna Bulvarı-Bahçelievler-Kazım Karabekir Raylı Sistem Hattı'nın yapımı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından üstlenildi. Bu proje, İstanbul'un yoğun nüfuslu semtlerinden olan Kazımkarabekir ve Bahçelievler'e raylı sistem hizmetinin genişletilmesini amaçlıyor.

Ayrıca, Konya'da da önemli bir ulaşım projesi hayata geçiriliyor. Şehir Hastanesi-Stadyum 2. Etap Tramvay Hattı'nın Bakanlık tarafından yapılacağı açıklandı. Bu proje, Konya'nın ulaşım altyapısını güçlendirerek vatandaşların daha konforlu ve hızlı bir şekilde şehir içi seyahatlerini gerçekleştirmesini sağlayacak.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu

Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, Türkiye genelinde yapılan kent içi raylı sistem projelerinin toplam uzunluğu 416 kilometreye ulaştı. İstanbul, Kocaeli ve Bursa gibi büyük şehirlerde devam eden 60,7 kilometrelik raylı sistem hattı yapım çalışmaları da hızla ilerliyor. Bu projelerin tamamlanmasıyla birlikte şehirler arası ulaşım daha konforlu ve çevreci bir şekilde gerçekleşecek.

İstanbul'da hizmete alınan metro hatları, şehir trafiğini rahatlattığı gibi vatandaşların günlük hayatını da kolaylaştırıyor. Bakanlık, bu çerçevede Altunizade-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı'nın devamını oluşturan Bosna Bulvarı-Bahçelievler-Kazım Karabekir Raylı Sistem Hattı'nın yapımını üstlenerek İstanbulluların ulaşım sorunlarına çözüm sunmayı hedefliyor.

Abdulkadir Uraloğlu-1

Özetle, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Türkiye genelindeki raylı sistem projeleri, vatandaşların günlük hayatını kolaylaştıracak ve şehir içi ulaşımını daha verimli hale getirecek önemli adımları içeriyor.