Orta Doğu'da "asabiyet" hali Orta Doğu'da "asabiyet" hali

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi’nden yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Nikolay Oleşçuk'u görevden aldığı belirtildi.

Zelenskiy sosyal medyada duyurdu

Zelenskiy, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, Hava Kuvvetleri Komutanı'nı değiştirmeye karar verdiğini duyurdu.  

Zelenskiy, paylaşımında şu ifadeleri yazdı; "Tüm askeri pilotlarımıza, mühendislerimize, mobil atış grupları ve hava savunma birimlerindeki askerlerimize son derece minnettarım. Ukrayna için gerçekten sonuç almak için savaşan herkese (minnettarım). Aynı şeyi komuta kademesinde de yapmalıyız, daha da güçlenmeliyiz. İnsanlara, personele, tüm askerlerimize iyi bakmalıyız."

Rusya'nın pazartesi günkü hava saldırısında Ukrayna'ya ait bir F-16 savaş jeti düşürüldü.

Ukrayna parlamentosu (Rada) Savunma ve İstihbarat Komitesi Başkan Yardımcısı Maryana Bezuglaya, bir süre önce teslim edilen F-16 savaş uçağının, birimler arası koordinasyon eksikliği nedeniyle Silahlı Kuvvetleri'n hatası sonucu vurulduğunu bildirdi. Maryana Bezuglaya, ülkenin askeri liderliğinin tüm suçu, ‘kontrolünü kaybettiği’ iddia edilen merhum pilota yüklediğine dikkat çekti.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Oleşçuk, Telegram kanalında F-16 savaş uçağı kazasına ilişkin açıklamaları nedeniyle Bezuglaya’yı tehdit etmişti.

Editör: Burçin Çelikkol