Erkan Yolaç hayatını kaybetti Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Alaska Havayolları tarafından yapılan açıklamaya göre, Portland, Oregon'dan Ontario, Kaliforniya'ya gitmek üzere havalanan 1282 sefer sayılı uçak, kısa bir süre sonra penceresinde meydana gelen patlama nedeniyle acil bir iniş gerçekleştirdi. Uçak, 174 yolcusu ve 6 mürettebatıyla birlikte güvenli bir şekilde Portland Uluslararası Havaalanı'na indi.

Havayolu şirketi, güvenliklerinin her zaman birinci öncelikleri olduğunu vurgulayarak, "Misafirlerimizin ve çalışanlarımızın güvenliği her zaman birincil önceliğimizdir. Bu tür olaylar nadir olsa da, uçuş ekibimiz bu tür durumları güvenli bir şekilde yönetmek için eğitilmiş ve hazırlanmıştır" açıklamasında bulundu. Şirket, olayla ilgili daha fazla bilgi elde edildikçe paylaşacaklarını belirtti.

Portland'dan kalkan uçak, 16:52'de ayrıldıktan kısa bir süre sonra inişe geçerek 17:30'da havaalanına geri döndü. FlightAware uçuş takip verilerine göre, uçak uçuş sırasında 16,000 feet (4,876 metre) kadar yükseldi ve ardından alçalmaya başladı.

Uçak Camı Patlayan Uçak Acil Iniş Yaptı

KPTV-TV tarafından paylaşılan bir yolcu fotoğrafında, uçağın gövdesinde büyük bir bölümünün koptuğu görülmekte.

Boeing 737-9 MAX, çevrimiçi FAA kayıtlarına göre montaj hattından çıkarak sertifikasını sadece iki ay önce almıştı. Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, olayı incelediklerini ve güncellemeleri paylaşacaklarını belirtti.