Twitter kullanıcılarının en sık karşılaştığı problemlerden biri de bot ve sahte hesaplardır. Peki, Twitter platformu içinde paylaşım yapan bu sahte hesapları nasıl tespit edilebilir?

Twitter bu aralar özellikle 44 milyar dolarlık bir ödeme yaparak şirketi satın alan Elon Musk ile gündemdeydi. Hatta Elon Musk, sahte hesapları Twitter de istemediğini de belirtmişti. Twitter kamuoyunun bir araya gelerek fikirlerini rahatça belirtebildikleri tek yer oldu.

Özellikle sesini duyurmak isteyen kişilerin, attığı mesajlarla gündeme girme çabaları bot hesaplar dediğimiz sahte hesaplar tarafından sabote ediliyor. Birisi milletçe konuştuğumuz bir gündemi bir an da değiştirebilmek için adeta bu bot hesaplara komut veriyor ve gündemi değiştirmeye çalışıyor. Bir anda atılan binlerce sahte hesap kaynaklı mesajlarla suni bir gündem yaratılıyor. Peki, bunları nasıl fark edebiliriz?

Twitter'da Fake veya Bot Hesaplar

Twitter’da Bir Sahte Hesap Nasıl Anlaşılır?

Kullanıcı adları genelde sayılarla bitmiş şekilde karşımıza çıkıyorlar;

Bir hesap bot mu anlamak için yapacağınız ilk iş bu olabilir. Çünkü hesapların veriliş sıralamasına göre olan numarayı değiştirmezler.

Kullanıcı profillerini incelerseniz attıkları tweetler tek bir gündem üzerine atılmıştır;

Eğer profile baktığınızda attıkları tüm tweetler tek bir gündem üzerineyse, sahte hesapla karşım karşıyasınızdır. Hatta bot hesapsa, gündeme girmek isteyen bu kişiler, gündem kelimesini kullanıp geri kalana da saçma sapan şeyler yazıyor ve bunları da spamlıyorlar.

Yanıt vermek isterlerse sadece doğrulanmış kişilere yanıt verirler;

Genelde cevap verdikleri kişiler ya bir ünlüdür ya da tanınmış birisidir.

Kullanıcı Adını Google Üzerinden Aradığınızda Karşınıza Seçenek Çıkar mı?

Eğer bir Twitter hesabını Google üzerinde aratırsanız karşınıza o kişi ve tweetleri çıkar, bu hesaplar için aram yapınca bir şey bulamazsınız. Hesap açılma tarihi ya bir önceki senedir ya da içinde bulunulan senedir. Hesap açılma tarihine baktığınızda size birkaç ay öncesini gösterebilir. Çünkü bu tarz hesaplar Twitter tarafından fark edilince engellenir.

Asla gerçek isim kullanmazlar; Gerçek isimlerini kullanmazlar ve genelde anlamsız harf dizinleri ile hesap açarlar.

Whatsapp artık internetsiz kullanılabilecek! Whatsapp artık internetsiz kullanılabilecek!