Aksaray, Ankara ve Konya illerinin kesişim noktasında yer alan ve Türkiye'nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü, havaların ısınmasıyla birlikte şifa turizmine kapılarını açtı. Türkiye'nin yıllık 2 milyon ton tuz üretimiyle ülkenin tuz ihtiyacının %60'ını karşılayan göl, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Plaj havasındaki Tuz Gölü'nde yürüyüş yapan ziyaretçilerden bazıları doğa sevgilerini tatmin ederken, bazıları ise tuzlu suda şifa bulmak amacıyla çıplak ayakla yürüyor. Son yıllarda yürüyüş turizmiyle de popüler hale gelen Tuz Gölü, ayak mantarı, ayak kokusu ve egzama gibi rahatsızlıklara iyi geldiği düşünülüyor. Özellikle sıcak havalarda her gün yüzlerce turist, gölün eşsiz manzarasını seyretmek ve şifalı olduğuna inanılan tuzlu suda çıplak ayakla yürümek için buraya geliyor. 7'den 70'e her yaştan ziyaretçi, Tuz Gölü'nün büyüleyici manzarası eşliğinde vakit geçiriyor. Küçük çocuklar tuzlu suda oyun oynarken, aileler hatıra fotoğrafları çekiyor.

Beyoncé ünlü kot markası için kovboy oldu Beyoncé ünlü kot markası için kovboy oldu

Tuz gölüne yoğun ilgi

Belçika’dan memleketi Kırıkkale’ye izne gelen gurbetçi Oktay Gök (53), Tuz Gölü’nü araştırdıktan sonra ilgi duyarak ziyaret ettiğini söyledi.

Gök,

"Bayram tatilini geçirmek için Belçika’dan geldim. Gezmek için bugünde Tuz Gölü’ne gidelim dedik. Kırıkkale’den sırf burası için geldim. Su çok güzel ve sağlıklı olduğunu duydum. Göçmen kuşlarını ,flamingoları duyunca hoşuma gitti. Buranın ülkenin tuz ihtiyacını karşılaması da çok güzel" diye konuştu.

Tuz Gölü kıyısında yaşadığını belirten Tolga Aksoy da,

"Buralı olduğumuz için geldik ve geziyoruz. Burayı herkese tavsiye ediyoruz. Göl çok güzel olduğu kadar şifalı su ayak hastalıklarına iyi geliyor" dedi.

Kaynak: iha