Gündem

Tutuklanan TGB’li gençlerden mesaj: Halk eylemimizi sevinçle karşıladı

İzmir’de Amerikan askerine çuval geçirdikten sonra tutuklanan 10 TGB üyesi adına açıklama yapan Samet Kunt, “Onurlu eylemimizin halk nezdinde büyük bir sevinçle karşılandığını duyduk. Cezaevinde bizi karşılayan görevli arkadaşlardan da koğuştaki arkadaşlarımızdan da aynı tebrik ve paylaşımları alıyoruz.” diye konuştu.

Abone Ol

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi gençler, 2 Eylül’de İzmir Limanı’na demirlemesi tepki çeken ABD’nin USS Wasp taarruz gemisinden inen ABD askerine çuval geçirmişti.

Bunun üzerine gözaltına alınan 15 TGB üyesinin 10’u tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

TGB üyesi Samet Kunt, cezaevindeki arkadaşlarıyla birlikte yazılı bir açıklama paylaştı.

“Her zamankinden güçlüyüz”

Yaptıkları eylemden onur duyduklarını belirten TGB’li gençler, Türk Milleti’ni buradan selamlıyoruz. Burada diğer tüm arkadaşlarımızla beraberiz. Burada da mücadelemiz devam ediyor. Onurlu eylemimizin halk nezdinde büyük bir sevinçle karşılandığını duyduk. Cezaevinde bizi karşılayan görevli arkadaşlardan da koğuştaki arkadaşlarımızdan da aynı tebrik ve paylaşımları alıyoruz. Her zamankinden daha güçlüyüz.” dedi.

“Türk yargısı hatasından dönecektir”

Kunt, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

2 Eylül günü, savaş çığırtkanı ABD donanmasının, emperyalizme karşı zaferler kazanmış topraklara ayak basmasının nasıl karşılanacağını gösterdik. Bundan sonra da bu konuda taviz vermeyeceğimizi buradan bildiriyoruz. Türk Yargısı hatasından dönecek doğru kararı verecektir. Süleymaniye’yi, Türk Ordusu’nun onurunu, Türk Gençliği’nin vatansever görev bilincini anlayacaktır. Çok yakında cezaevi duvarları arasından güçlenerek çıkıp geleceğiz. Vatanseverlerle kucaklaşacak örgütlenerek büyüyeceğiz, mücadelemiz bağımsızlık mücadelesine önderlik edecek.  Bizden korktuklarını resmî beyanları ile ilan ettiler. İşbirliği mesajları verdiler. Bilsinler ki ya istiklal ya ölüm diyenlerin toprağında korku da olmaz geri çekilmek de…. Tüm arkadaşlarımızla sizleri İzmir 1 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nden saygı ile selamlıyoruz.

“Tutuklama kararı siyasi”

Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu (MKK) Üyesi Avukat Emre Aykın ise, TGB’li gençleri cezaevinde ziyaret ettiklerini belirterek “Her biri ayrı ayrı bizlerden daha güçlü ve moralli idiler. Çuval eyleminin başarısının getirdiği mutluluğun tutsaklık kasvetini  yıkıp geçtiğini gördük. Türk Gençliği’nin kumpaslarla, tutsaklıklarla, emperyalizmin kanlı planları ile kararlı mücadelesinin mesajlarını aldık, gurur duyduk, duygulandık.” ifadelerini kullandı.

Tutukluluk kararını değerlendiren Aykın, kesinleşmiş yargı kararlarına rağmen tutuklama tedbirinin siyasi bir karar olduğunun altını çizdi.

Aykın, devamında şunları kaydetti:

Vatansever Tütk Gençliği’nin adalete olan inancını koruma sorumluluğu Türk Yargısı’nın yüküdür. İşgal ve bölme planlarının müsebbihi, Ortadoğu’da mazlumun katili, terör örgütlerinin iştirakçisi ABD ordusu mensuplarının Süleymaniye’de ödemedikleri bedeli ödetme görevi Türk Gençliği’ne Atatürk tarafından verilmiştir. Bu görevin onurlu kahramanlarını, emperyalist katillerin ciğerini soğutmak için tutuklayamaz, tutsaklıkla infaz edemezsiniz. Kahramanlarımızı en yakın zaman coşkulu şekilde karşılayacak kucaklaşacağız.