Türkiye, 8 Şubat 2025 Cumartesi günü sert kış koşullarının etkisi altında olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, özellikle gece saatlerinde buzlanma ve don olayları beklenirken, kuvvetli rüzgar ve yoğun kar yağışı birçok bölgede hayatı olumsuz etkileyecek.
Doğu Anadolu ve Karadeniz’in iç kesimlerinde kar yağışı etkisini artırırken, özellikle Doğu Anadolu’da çığ tehlikesine dikkat çekildi. Erzurum, Kars, Ağrı ve Hakkâri çevrelerinde yüksek kesimlerde çığ riski bulunuyor.
MARMARA VE EGE'DE FIRTINA
Marmara ve Ege’de saatte 40-70 km hızla esen kuvvetli rüzgar bekleniyor. İstanbul, Çanakkale ve Balıkesir’de rüzgarın şiddetini artırmasıyla birlikte hissedilen sıcaklıkların daha da düşeceği tahmin ediliyor.
DON VE BUZLANMAYA DİKKAT!
Başta Ankara olmak üzere İç Anadolu genelinde gece saatlerinden itibaren hava sıcaklıkları sıfırın altına düşecek. Özellikle Kayseri, Sivas ve Konya çevrelerinde buzlanma ve don olayları sürücülerin dikkatli olmasını gerektiriyor.
AKDENİZ'DE SAĞANAK YAĞIŞ
Akdeniz kıyıları nispeten ılıman olsa da Antalya ve Mersin çevrelerinde aralıklı sağanak yağışlar görülecek. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise Diyarbakır ve Şanlıurfa’da hafif yağmur beklenirken, Gaziantep ve Kahramanmaraş çevrelerinde karla karışık yağmur görülebilir.
YETKİLİLERDEN UYARI
Meteoroloji yetkilileri, buzlanma ve don riskine karşı sürücüleri dikkatli olmaya çağırırken, çığ tehlikesi olan bölgelerde zorunlu olmadıkça yüksek kesimlere çıkılmaması gerektiğini vurguladı.
Türkiye genelinde kış şartlarının etkisini hissettirdiği bu hafta sonunda vatandaşların tedbirli olması gerekiyor.