Spor

Süper Kupa kırmızı-sarı kart Süper Lig'de geçerli sayılır mı?

Türkiye Süper Kupa finalinde kırmızı ve sarı kart cezalarının Süper Lig maçlarında geçerli olup olmadığı ise merak konusu. Peki, Süper Kupa’da futbolculara gösterilen kırmızı ve sarı kart Süper Maçları için geçerli sayılır mı?

Abone Ol

3 Ağustos Cumartesi günü Galatasaray ile Beşiktaş, Türkiye Süper Kupa finalinde karşı karşıya gelecek. İki takım da yeni sezona kupayla başlamak ve taraftarlarına sevinç yaşatmak istiyor. Türkiye Süper Kupa finalinde kırmızı ve sarı kart cezalarının Süper Lig maçlarında geçerli olup olmadığı ise merak konusu. Peki, Süper Kupa’da futbolculara gösterilen kırmızı ve sarı kart Süper Maçları için geçerli sayılır mı?

 Süper Kupa maçında kırmızı kart gören ve cezalı duruma düşen oyuncular, Futbol Disiplin Talimatı’na göre cezaları sona erinceye kadar hiçbir resmi müsabakada oynayamazlar. Bu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilen cezalara da aynen uygulanır. Kısacası, Süper Kupa'da kırmızı kart gören bir futbolcu, cezası bitene kadar Süper Lig maçlarında da oynayamaz.

SÜPER KUPA KIRMIZI VE SARI KARTLARI SÜPER LİG İÇİN GEÇERLİ DEĞİLDİR

Öte yandan, Süper Kupa'da görülen sarı kartlar ise Süper Lig'de geçerli olmaz. Aynı şekilde Süper Lig'de görülen sarı kartlar da Süper Kupa ve Türkiye Kupası'nda geçerli değildir.