Gündem

Türkiye-Irak yakınlaşması Talabani’yi rahatsız etti… Aşiretleri silahlandırıyor!

Bölücü terör örgütü PKK ile işbirliğini ilerleten Kürdistan Yurtseverler Birliği Lideri Bafel Talabani, kendisine bağlı Kürt aşiretlerini silahlandırmaya başladı. Bölgedeki TSK unsurları alarm durumuna geçti.

Abone Ol

HABER MERKEZİ

Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin kurucusu Celal Talabani’nin ölümünün ardından Süleymaniye merkezli Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin başına geçen oğlu Bafel Talabani, saldırgan bir politika izlemeyi sürdürüyor. 

Bölücü terör örgütü PKK ile giderek derinleşen bir işbirliği geliştiren Talabani’nin, şimdi de bölgede kendisine bağlı Kürt aşiretlerini silahlandırmaya başladığı bildiriliyor. 

Irak’ın kuzeyinde “PKK işbirlikçisi” görünümü alan KYB ve Talabani’nin, Türkiye ve Irak’ın güvenlik ve terörle mücadelede işbirliği anlaşmaları imzalamasının ardından hem PKK ile ilişkisini ilerlettiği hem de çevresini silahlandırmaya başladığı bilgileri geliyor. Yeni Şafak’ın haberine göre, KYB Lideri Talabani Türkiye’nin Irak’la işbirliğinin yanı sıra, Irak’ın kuzeyindeki Kürdistan Demokrat Partisi (Barzani) önderliğindeki özerk yönetimle de yakın çalışmaya başlamasını kendi varlığına bir tehdit olarak algıladı. 

Talabani’nin Süleymaniye civarındaki Kürt aşiretlerini silahlandırmaya başladığı ve PKK ile ilişkilerini daha da derinleştirme eğilimine girdiği bilgisi, güvenlik birimleri tarafından oluşturulan raporlara da yansıdı. Bu çerçevede ilgili kurumlara bir yazı gönderildi. Yazıda, Türkiye’nin Musul’da bulunan askeri üssü başta olmak üzere, Irak’ın çeşitli yerlerindeki Türk istihbarat, güvenlik ve askeri birimlerinin uyarılması, gerekli tedbirlerin alınması istendi.