ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile gençlik ve spor alanında iş birliği protokolü imzaladı.

Protokolle Türkiye ile KKTC arasında, gençlik ve spor alanlarında mevcut iş birliğinin geliştirilmesi, proje ve faaliyetlerin gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

Bakan Kasapoğlu, KKTC Başbakan Yardımcısı Ataoğlu ve beraberindeki heyet ile bakanlıktaki makamında bir görüşme gerçekleştirdi.

Bakanlık yetkililerinin de yer aldığı görüşmede, karşılıklı olarak Türkiye ile KKTC arasında uzun zamandır planlanan gençlik ve spor alanındaki iş birliği projelerinin protokole bağlanmasından duyulan memnuniyet belirtildi.

Kasapoğlu, KKTC'nin istikrar ve refahını, Türkiye'nin istikrar ve refahından ayrı görmediklerini, bakanlığın ülkemizde uyguladığı projeleri KKTC'de de uygulamak için gayret sarf ettiklerini vurguladı.

Kasapoğlu, iş birliği protokolünün bunun bir göstergesi olduğunu belirterek, "Türkiye'de başarıyla uygulanan Spor Bilgi Sistemi, Genç Bilgi Sistemi projelerinin KKTC'de de uygulanması için gerek yazılım geliştirme gerekse malzeme ve eğitim desteği konusunda bilgi ve tecrübelerimizi paylaşmaya hazırız. Sportif Yetenek Taraması Projesinin de KKTC'de yaygınlaşması için destek olmaktan memnuniyet duyacağız." ifadelerini kullandı.

KKTC'den gençleri her yıl gençlik kamplarında ağırladıklarını hatırlatan Kasapoğlu, bu faaliyetlerin devam edeceğini vurgulayarak KKTC'de spor altyapısının geliştirilmesine destek olmak için protokol kapsamında spor tesislerinin yapılmasının planlandığını ifade etti.

Ataoğlu da 2018 yılında birlikte başlatılan bu sürecin tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, bu protokolün iki ülke arasında uzun vadeli iş birliği için köprü olacağını kaydetti.