Hava Durumu

Türkiye genelinde hava durumu: Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı!

Meteoroloji, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Özellikle Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli yağışlar beklenirken, ani sel ve heyelan riskine karşı tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Ancak, ülkenin kuzey ve iç kesimleri ile Akdeniz'in doğusunda yağışlı bir hava hakim olacak. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda kuvvetli yağışlar beklenirken, Rize ve Artvin çevrelerinde yağışların çok kuvvetli olacağı öngörülüyor. Bu bölgelerde meydana gelebilecek ani sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

Marmara Bölgesi'nde yağışlar etkili olacak

Marmara Bölgesi'nde Bilecik ve Balıkesir dışında kalan illerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Özellikle İstanbul, Kocaeli, Edirne ve Kırklareli'nde yağışlar öğleden sonra etkisini artıracak.

İstanbul: 27°C, yerel kuvvetli sağanak yağış
Kocaeli: 28°C, sağanak yağışlı
Edirne: 26°C, sağanak yağışlı

Akdeniz ve İç Anadolu'da yağışlar Toroslar’da yoğunlaşacak

Akdeniz’in iç ve doğu kesimlerinde parçalı bulutlu bir hava beklenirken, Toroslar ve İskenderun Körfezi çevrelerinde yerel sağanak yağış görülecek. İç Anadolu Bölgesi'nde ise Çankırı, Niğde ve Kayseri gibi kuzey ve doğu kesimlerinde öğleden sonra yağışlar etkili olacak.

Adana: 32°C, sağanak yağışlı
Antalya: 30°C, sağanak yağışlı
Ankara: 27°C, yerel sağanak yağışlı

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’da kuvvetli yağış uyarısı

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yağışlar kuvvetli olacak. Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli yağışların beklendiği bu bölgelerde ani sel ve heyelan gibi risklere karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Trabzon: 26°C, kuvvetli sağanak yağışlı
Erzurum: 19°C, kuvvetli sağanak yağışlı
Kars: 19°C, kuvvetli sağanak yağışlı

Rüzgar ve denizlerde durum

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatıdan hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Akdeniz'de ise fırtınamsı rüzgarlar bekleniyor. Karadeniz ve Ege kıyılarında dalga boyu 1 ila 2 metre arasında değişecek.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji, Doğu Karadeniz Bölümü ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda beklenen kuvvetli yağışlara karşı vatandaşları uyardı. Ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışı gibi risklere karşı tedbirli olunması istendi.