Hava Durumu

Türkiye geneli hava durumu tahminleri (28 Ağustos 2024)

Bugün hava nasıl olacak? Hava durumu raporu nasıl? Meteoroloji Genel Müdürlüğü 28 Ağustos 2024 günü için hava durumu tahminlerini yayınlandı.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 28 Ağustos 2024 günü için hava durumu tahminlerini yayınlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre bugün ülke genelinde hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzeyi, Akdeniz’in iç kesimleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Afyonkarahisar, Hatay kıyıları ile Gümüşhane, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yapılan son değerlendirmelere göre ise Çankırı, Çorum, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri, Ordu ve Giresun çevrelerinde metrekareye 21 ila 50 kg yağış düşeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji bu illerde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden uyarıda bulunuyor; sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini duyurdu.