Hava Durumu

Türkiye geneli hava durumu tahminleri (19 Eylül 2024)

Bugün hava nasıl olacak? Hava durumu raporu nasıl? Meteoroloji Genel Müdürlüğü 19 Eylül 2024 günü için hava durumu tahminlerini yayınlandı.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin durumu tahminlerini yayınladı. Yayınlanan tahminlere öre bugün hava sıcaklıklarının Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz ile Doğu Anadolu'da 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahminlerine göre ise ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Balıkesir'in kuzey ve doğu, Çanakkale'nin iç kesimleri, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ve Isparta çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Adana'nın kuzeydoğusu, Çankırı, Erzurum, Iğdır, Ağrı, Muş, Bitlis ve Van çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji; ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar gibi tüm yaşanabilecekler için uyarıda bulundu. Vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı.