Meteoroloji yeni haftaya ilişkin hava tahminlerini açıkladı. Perşembe günü itibarıyla yurt genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin altına inecek. Yurdun kuzey ve kuzey doğu kesimlerinde ise hafta başında kuvvetli yağışlar görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülke genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi ve İskenderun Körfezi çevreleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusu ve Sinop çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde normallerinin 2-4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

2 il için sarı kodlu uyarı

MGM tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Karadeniz'deki sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle Artvin ve Rize için sarı kodlu uyarı yapıldı.

İstanbul’da Pazartesi hava açık ancak serin. Sıcaklık 22 dereceye iniyor. Ankara'da sabah pus oluşuyor, öğle 22 derece. İzmir biraz serinledi 26, Bursa parçalı bulutlu 22, Antalya açık 27 derece.

Marmara'da hava serinledi, rüzgâr hafif esiyor sabah saatlerinde birçok şehirde pus görülebilecek. Edirne 25, Kocaeli 22 derece.

İç Anadolu'da 3 gün ciddi bir yağış yok. Gece sıcaklığı düştü. Sivas 8, Eskişehir 9 derece. Öğle saatlerinde ise Kayseri 25, Eskişehir 22 derece.

Ege'de bugünlerde hava güneşli ve çoğu saat serin olacak. Sahillerde karayel sert esecek. Manisa 27, Denizli ve Muğla 29, Bodrum 28 derece. 

Survivor yarışmacısı hayatını kaybetti Survivor yarışmacısı hayatını kaybetti

Akdeniz'de yüksek sıcaklık sürerken Osmaniye ve Hatay'ın iç kesimlerinde bölgesel sağanak geçişi var. Adana ve Kahramanmaraş 31, Isparta 28 derece.

Karadeniz yağmur geçişleri Samsun'da Artvin'e kadar sürecek, yağış Artvin'de şiddetli. Bolu 20, Samsun ve Trabzon 21 derece.

Doğu Anadolu'da Erzurum-Kars-Van kesimi yağmurlu. Erzurum 19, Malatya 28 derece.

Güneydoğu hala sıcak, bölge genelinde hava açık. Gaziantep ve Diyarbakır 30 derece.

Editör: Yasin Paşalı