Gündem

Türkiye-Ermenistan sınırı açılıyor mu? Sınırda kritik görüşme!

Türkiye ve Ermenistan özel temsilcileri yarın sınırın her iki tarafında da görüşme sağlayacak. Görüşmenin konusunun iki ülke arasındaki sınır kapısı olduğu belirtiliyor. İki ülke arasında İkinci Karabağ Savaşı sonrası başlayan görüşmeler sonrası, 2 Şubat 2022'de doğrudan uçuşlar başlamıştı.

Abone Ol

Türkiye ve Ermenistan arasında yarın kritik bir görüşme gerçekleştirilecek.

Ankara’nın Ermenistan Özel Temsilcisi Büyükelçi Serdar Kılıç ve Ermenistan'ın Türkiye Özel Temsilcisi Ruben Rubinyan'ın görüşmesi saat 22.00'de başlayacak.

Görüşmelerin ilk bölümü sınırın Ermenistan tarafında yapılacak. Görüşmelerin ikinci bölümü Türkiye tarafında Iğdır'da sınıra yakın bir bölgede devam edecek.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, geçtiğimiz günlerde sınır altyapısı tamamlanan gümrük kapısını ziyaret etmişti. İki özel temsilcilerinin, kararın uygulanabilmesi için yapılacakları ve bundan sonraki adımları konuşması bekleniyor.

1993’ yılından beri kapalı

Türkiye Ermenistan sınırı, Ermenistan'ın 1993 yılında Azerbaycan’ın Kelbecer bölgesini işgal etmesi üzerine kapanmıştı.

İki ülke arasında İkinci Karabağ Savaşı sonrası başlayan görüşmeler sonrası, 2 Şubat 2022'de doğrudan uçuşlar başlamış, 1 Temmuz 2022'de ise sınırın üçüncü ülke vatandaşlarına açılması kararlaştırılmış ancak bu karar bir türlü uygulanamamıştı.

1993 yılından bu yana kapalı olan Türkiye-Ermenistan sınır kapısının açılması bölgedeki ekonomiye katkıda bulunacak.