EURO 2024 F Grubu üçüncü hafta maçında A Milli Takımımız, Çekya ile karşı karşıya geldi. Hamburg’daki Volksparkstadion'da oynanan mücadelede Türkiye, Çekya’yı 2-1 mağlup ederek son 16 turuna adını yazdırdı.

İlk Yarıda Denge Bozulmadı

Maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlanırken, 20. dakikada Çekya'dan Antonin Barak, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Çekya'nın eksik kalması, maçın gidişatını etkileyen önemli bir faktör oldu.

İkinci Yarıda Gol Yağmuru

İkinci yarıya hızlı başlayan A Milli Takım, 51. dakikada Hakan Çalhanoğlu’nun golüyle öne geçti. Ancak, Çekya 66. dakikada Soucek'in golüyle durumu eşitledi. Maçın uzatma dakikalarında, 90+4’te Cenk Tosun’un golüyle Türkiye sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydin Cezalı Duruma Düştü

Maçta kart gören Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydin, bir sonraki karşılaşmada cezalı duruma düştüler. Bu durum, takımın sonraki maç planlamasında önemli bir faktör olacak.

Sonraki Rakip: Avusturya

Bu galibiyetle puanını 6 yapan ve grubunu 2. sırada tamamlayan Vincenzo Montella’nın öğrencileri, D Grubu'nu lider bitiren Avusturya ile karşılaşacak. Çeyrek finale çıkma mücadelesi, 2 Temmuz Salı günü saat 22:00'de Leipzig'de oynanacak.

Gürcistan’dan Tarihi Başarı

Grubun diğer maçında Gürcistan, Portekiz’i 2-0 mağlup ederek büyük bir sürprize imza attı. Gürcistan’a galibiyeti getiren goller, Kvaratskhelia ve Mikautadze’den geldi. Gürcistan, bu sonuçla 4 puanla en iyi üçüncüler arasında kendine yer buldu.

Galatasaray, Avrupa Ligi'nde RFS deplasmanına çıkıyor! RFS - Galatasaray maçı ne zaman? Galatasaray, Avrupa Ligi'nde RFS deplasmanına çıkıyor! RFS - Galatasaray maçı ne zaman?

Teknik Direktör Montella’nın Değişiklikleri

Teknik direktör Vincenzo Montella, Portekiz maçına göre kadroda 7 değişiklik yaptı. İlk 11’de Mert Günok, Mert Müldür, Merih Demiral, İsmail Yüksek, Salih Özcan, Arda Güler ve Kenan Yıldız yer aldı.

Yedek kulübesinde Altay Bayındır, Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Okay Yokuşlu, Orkun Kökçü, Kerem Aktürkoğlu, Cenk Tosun, Yusuf Yazıcı, Ahmetcan Kaplan, İrfan Can Kahveci, Kaan Ayhan, Semih Kılıçsoy, Yunus Akgün ve Bertuğ Yıldırım görev bekledi. Cezalı Abdülkerim Bardakcı, maç kadrosunda yer almadı

İlk 11'ler

Türkiye:
- Mert
- Mert Müldür
- Samet
- Merih
- Ferdi
- İsmail
- Salih
- Hakan
- Arda
- Barış Alper
- Kenan

Çekya:
- Stanek
- Holes
- Hranac
- Krejci
- Coufal
- Soucek
- Provod
- Doudera
- Barak
- Hlozek
- Chytil

Hakem Kadrosu

Karşılaşmayı Romanya'dan hakem Istvan Kovacs yönetti. Kovacs'a Vasile Marinescu ve Ovidiu Artene yardımcı oldu. Dördüncü hakem olarak Norveç'ten Espen Eskas görev yaptı. VAR hakemi ise Polonyalı Tomasz Kwiatkowski oldu.

Maçtan Dakikalar

1' Mücadele başladı.

16' İki takım zaman zaman hücum aksiyonları gerçekletirse de genel olarak sakın bir maç oluyor.

20' Çekya 10 kişi! Antonin Barak İsmaile yaptığı faul sonucunda ikinci sarı kartı görerek takımını eksik bıraktı.

45' Karşılaşmada ilk yarı sona erdi. Çekya 0-0 Türkiye

46' İkinci yarı başladı.

51' GOOOOL Hakan Çalhanoğlu miliilerimizi 1-0 öne geçiriyor. Milliler bu golle ikinci sıra için büyük avantaj yakalıyor.

66' GOL Maalesef Soucek'in golüyle Çekya beraberliği yakalıyor.

​​​​90' GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL A Milli Takımımız uzatmalarda bulduğumuz golle 2-1 öne geçerek Leipzig biletini kapıyoruz.

90+6 Karşılaşma sona erdi.
​​