Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, BMC POWER’ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerini ziyaret ederek, tankların teslimat süreciyle ilgili detayları paylaştı. Görgün, 2025 yılı itibarıyla ALTAY tanklarının teslimatlarının başlayacağını belirtti. İlk etapta bu yıl 3 adet ALTAY tankının Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edileceğini ifade eden Görgün, ayrıca şunları söyledi: "Ana yüklenicimiz BMC, ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, MKE gibi firmalarımızla birlikte yaklaşık 600 firma gece gündüz çalışıyor. 2025 yılında 3 tank teslim edildikten sonra, önümüzdeki yıllarda 11, 41 ve 30 adet olmak üzere toplamda 85 T1 konfigürasyonunda tank teslimatı yapılacak. 2028 yılı itibarıyla ise T2 konfigürasyonunda toplamda 165 tank, bu tesislerden çıkarak kahraman ordumuza teslim edilecek."

KİRPİ VE VURAN’DAN 100 ADET DAHA

Görgün, ayrıca yerli motor ve güç aktarma organlarına dair çalışmaların da devam ettiğini belirtti. Yerli motorlarla üretilen KİRPİ ve VURAN araçlarının 100 adedinin Kara Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı’na teslim edildiğini hatırlatan Görgün, "Yerli motorlarımız, 400 beygirden 1500 beygirlik motorlara kadar geniş bir yelpazeye sahip. Bu motorlar ve güç aktarma sistemlerinde de yurtdışına olan bağımlılığımızı ortadan kaldırıyoruz" dedi.

TESİSTE YENİ ARAÇLAR ÜRETİLECEK

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ise tesisin 1 milyon metrekarelik bir alana yayıldığını belirterek, bu kompleks içinde yerli ve milli motorlarla ALTAY tankı başta olmak üzere birçok farklı zırhlı aracın üretileceğini açıkladı. Tosyalı, “Bu tesiste yapılacak üretimle, KİRPİ, AMAZON, VURAN araçlarının ardından ALTAY tankı, FIRTINA obüsü ve yeni nesil zırhlı araçların birçoğuna ülkemizin tarihinde ilk defa yerli motor ve transmisyon tedarik edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘Necla Teyze’nin ölümüne ilişkin rapor çıktı! Kundaklama mı? ‘Necla Teyze’nin ölümüne ilişkin rapor çıktı! Kundaklama mı?

DÜNYADAKİ ÖRNEKLERE GÖRE EN GELİŞMİŞ SEVİYEDE

Tosyalı ayrıca, bu alanda zırhlı araçların çeşitli arazi koşullarında test edilebileceği bir test sahasının da tamamlandığını belirtti. Zırhlı araç test alanının, dünyadaki örnekleriyle kıyaslandığında en gelişmiş seviyede ve modern test imkanlarına sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca, eğitim merkezinin de yer aldığını sözlerine ekledi.