MİTROVİÇA (AA) - Türk Kızılayı, Kosova'nın kuzeyindeki Mitroviça ve Vıçıtırın'da ihtiyaç sahibi ailelere Kosova Kızılhaç iş birliğinde kışlık giysi ve ayakkabı dağıtımına başladı.

Mitroviça'da düzenlenen yardım dağıtımına Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Fikrim Damka, KDTP Milletvekili Fidan Brina Jılta, Türk Kızılay temsilcisi Ercan Tan ile Türk Kızılay Avrupa ve Amerika Bölge Yöneticisi Nadir Tülek katıldı.

Türk Kızılay temsilcisi Tan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kosova'ya şartlı bağış yapan hayırseverlerin talimatlarını yerine getirdiklerini söyledi.

Kış aylarına doğru ihtiyaç sahiplerine yönelik desteklerine devam edeceklerini vurgulayan Tan, "Pandemi öncesi gelmiştik. Pandemi döneminde maskelerle, oksijen cihazlarıyla gelmiştik. Allah'a şükür, pandemi biraz rahatladı. Şu anda Kosova'da kardeşlerimizle, soydaşlarımızla beraberiz. Onlara 80 bin civarında giysi, ayakkabı ve muhtelif kıyafetlerle geldik." diye konuştu.

Büyükelçi Sakar da Türkiye'nin, Kosova'nın tüm alanlarda yanında olmaya devam ettiğini söyleyerek, "Bugün Mitroviça'da dağıtılacak bu yardımların ihtiyaç sahipleri açısından yararlı olmasını temenni ediyorum. Bundan sonra da tüm yardımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Damka da Kosova'da yaşayan Türk toplumunun, Türkiye'den gelen yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için gereken desteği sağladığını belirtti.

Türkiye'den getirilen yaklaşık 80 bin parça kışlık giysi ve ayakkabıdan oluşan yardımlar, Kosova Kızılhaç vasıtasıyla ülkenin çeşitli bölgelerinde belirlenen ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.