Yaşam

Türk Escobar'ı olarak biliniyordu... Urfi Çetinkaya kimdir, nerelidir, hangi cezaevinde kalıyordu?

Türk escobarı olarak bilinen Urfi Çetinkaya bugün Menemen'de kaldığı cezaevinde ölü bulundu. Ölüm haberinin ardından Çetinkaya'nın fırtınalı ve suçla iç içe geçmiş hayatı tekrar merak konusu oldu. Peki Urfi Çetinkaya kimdir, nerelidir, nerede doğdu? Urfi Çetinkaya'nın ailesi de suç dünyasına bulaşmıştı. Urfi Çetinkaya'nın eşi kimdir, çocuğu var mı? İşte merak edilenler...

Abone Ol

'Türk Escobar'ı olarak tanınan Urfi Çetinkaya'nın hayatını kaybettiği öğrenildi. 1958 yılında Trabzon'un Maçka ilçesinde doğan Urfi Çetinkaya, 1980 darbesi sonrasında "arananlar" listesine giren isimlerden biriydi. Darbe döneminin etkisiyle genç yaşta suç dünyasına adım atan Çetinkaya, hayatının geri kalanını bir şekilde suçla iç içe geçirdi.

1989’da Silivri'de bir çiftlik evine düzenlenen operasyonda üç kilo morfinle yakalandı ve tutuklanan Urfi Çetinkaya, 6 ay sonra tahliye oldu.

 2000 yılında 'Matador' adı verilen operasyonla yakalanan Çetinkaya, 2003'te tahliye edildi. Yine cezaevine giren Çetinkaya, 2012'te sağlık sebepleriyle cezaevinden tahliye edildi. Bir operasyon sırasında polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalışırken vurulan Urfi Çetinkaya, tekerlekli sandalyeye bağlı bir şekilde yaşamını sürdürüyordu. "Teşekkül halinde uyuşturucu madde imal etmek ve nakletmek" suçlarından kesinleşmiş 24 yıl hapis cezası bulunan ve kırmızı bültenle aranırken İstanbul'da yakalanan Urfi Çetinkaya, 12 Nisan 2023'te yine tutuklanmıştı. 

Urfi Çetinkaya'nın eşi

Urfi Çetinkaya'nın eşi Hediye Sekman Çetinkaya da suç dünyasına bulaşmıştı. Hediye Sekman Çetinkaya hakkında, 2008 yılında kayınbiraderi Şahin Sekman ve dört adamı hakkında "eziyet çektirerek ve tasarlayarak kasten öldürme" iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet istemiyle dava açıldı.

Urfi Çetinkaya hangi cezaevinde kalıyordu?

20 Şubat 2023'te düzenlenen operasyonla gözaltına alınıp 12 Nisan 2023'te tutuklanmasına hükmedilen "Türk Escobar" lakaplı Urfi Çetinkaya, İzmir'deki Menemen R Tipi Cezaevi'nde kalıyordu. Burada kaldığı cezaevinde ölü bulundu.

Urfi Çetinkaya çocuğu var mı?

Urfi Çetinkaya'nın oğlu Rüstem Çetinkaya'nın kendisine babasından ayrı bir hayat çizdiği medyada yer bulmuştu. Babasının suç alemine adım attığı yıl, 1977'de doğan Rüstem Çetinkaya İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde İktisadi ve İdari Bilimler okudu. Okulu bitirdiği 1998'de, henüz 21 yaşındayken Temmer Mermer firmasını kurdu.