Mafya babası Urfi Çetinkaya cezaevinde vefat etti Mafya babası Urfi Çetinkaya cezaevinde vefat etti

Çanakkaleli balıkçı İlker Özdemir, Zürafa Kayalığı yakınlarında Yunan Sahil Güvenliği tarafından zor anlar yaşadı. Olayı ilk duyuran, emekli amiral Cem Gürdeniz oldu. Gürdeniz, aldığı bilgiyi Twitter üzerinden kamuoyuyla paylaştı.

Cem Gürdeniz'in tweeti şöyleydi:

"Dikkat bu tweet bir telefon görüşmesi üzerine yayınlanmıştır. Az önce saat 11:44’te Gökçeada’lı mavi vatan sevdalısı, bugüne kadar Yunan Sahil Güvenliğine bize ait Kuzey Ege’de Zürefa Kayalıklarında tavır koyan ve hakkımızı savunan balıkçı İlker Özdemir beni aradı ve Zürafa Kayalığı 3 mili içinde Yunan Sahil Güvenlik botunun teknesine çarparak su almasına neden olduğunu söyledi. Bir dakika sonra telefon kesildi. Teknesinin batıp batmadığını bilmiyorum. 3 Şubat 2022 tarihinde de Yunan botu balıkçımızı batırmakla tehdit etmişti. Eminim ki Sahil Güvenlik botlarımız sahada gerekeni yapıyordur. Şartlar ne olursa olsun Kardak benzeri statüye yani egemenliğimizi her koşulda savunduğumuz Zürefa kayalığındaki Yunan haydutluğu uluslararası hukukun açık ihlalidir. Eminim Dışişlerimiz gereğini yapacaktır."

Gürdeniz, Özdemir'den aldığı ikinci telefon görüşmesini de paylaşarak durumu güncelledi:

"Saat 12:40’ta İlker Özdemir tekrar aradı ve Sahil Güvenlik botumuzun kendisini ve hafif yaralı oğlunun içinde bulunduğu teknesini yarı batık halde yedeklediğini bildirdi. Bölgedeki botumuza hızlı reaksiyonu için kutluyorum." 

Editör: Elif Erbay