Hindistan’ın Uttarakhand eyaletinde 12 Kasım'da bir kaza meydana geldi.

Yol yapım çalışması sırasında bir tünel kısmi olarak çöktü. Tünelde 12 Kasım’dan bu 41 işçi kurtarılmayı bekliyordu.

İşçilerin kurtarılması için başlatılan arama-kurtarma çalışmalarında sona gelindi.

Sondaj makinelerinin bozulması sınrası dün bölgeye 12 ‘fare madenci’ getirildi. Elle sondaj yapan madenciler enkazı delerek çökmenin yaşandığı alana ulaştı.

Yetkililerin 90 santimetre genişliğindeki borunun içinden tekerlekli sedyelerle işçileri tahliye çalışmalarının kısa süre içinde başlayacağını bildirmesinden saatler sonra ilk işçinin tünelden tahliye edildiği açıklandı.

Hindistan'ın The Times of India (TOI) gazetesinin aktardığına göre, kurtarma ekibinden Chandran isimli bir mühendis, "Bir kişi kurtarıldı" açıklamasında bulundu.

TOI, konuya ilişkin haberinde, mahsur işçilerin teker teker mahsur kaldıkları yerden çıkarılmaya başlandığı bilgisini paylaştı.
"3 İLA 5 DAKİKADA BİR İŞÇİ ÇIKARILACAK"

Ulusal Afet Yönetimi Kurumu (NDMA) Üyesi Syed Ata Hasnain, düzenlenen basın toplantısında konuya ilişkin yaptığı açıklamada, mahsur kalan toplam 41 işçinin her birinin tahminen 3 ila 5 dakikada çıkarılabileceğini, dolayısıyla tahliye sürecinin 3 ila 4 saat sürmesinin beklendiğini bildirdi.

NE OLMUŞTU?

Japonya’da Filistin’e destek gösterisi Japonya’da Filistin’e destek gösterisi

Hindistan'da 12 Kasım'da yol çalışması sırasında inşaatı devam eden tünelin bir kısmı çökmüştü. Yetkililer, enkazda en az 40 işçinin mahsur kaldığını, boru aracılığıyla işçilere oksijen ve yiyecek tedarik edildiğini ifade etmişti. Enkaz altındaki işçilerden bazılarında sağlık sorunları başladığı bildirilmişti. İşçi sayısı daha sonra 41 olarak revize edilmişti.

Bir haftadır devam eden çalışmalar esnasında tünelin içinden gelen çatlama sesi üzerine sondaj makinesinin hasar gördüğünü tespit eden yetkililer, kurtarma çalışmasını durdurmuş, çalışmaların kaldığı yerden devam edebilmesi için yeni makinelerinin bölgeye gelmesini beklediklerini aktarmıştı. Afet yönetimi yetkilisi Devendra Patwal, enkaz kaldırma çalışmalarının şimdiye kadar 24 metre ilerlediğini ifade etmişti. Patwal, işçilerin yaklaşık 60 metre derinlikte olduğunu tahmin ediyor.