Gündem

TSK yine göz doldurdu! Atış Serbest 2024'te hedefler tam isabet...

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ateş gücünü ve operasyonel kapasitesini sergilediği "Ateş Serbest-2024" tatbikatında SUNGUR alçak irtifa hava savunma füzesi dahil birçok silah sergilendi.

Abone Ol

Ankara Polatlı'da gerçekleştirilen tatbikata Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve diğer üst düzey askeri yetkililerde katıldı.

TSK envanterinde bulunan milli ve modern silah sistemlerinin yetenekleri gözler önüne serildi.

Faaliyette, yerli üretim Fırtına obüsleri, F-16 savaş uçakları, ATAK taarruz helikopterleri, Cirit ve UMTAS füzeleri gibi çeşitli sistemler hedefleri başarıyla imha etti. Özellikle keskin nişancı timlerinin 600 metre ve 1 kilometre mesafedeki hedeflere isabetli atışları, izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi. Yerli üretim KNT-76, Bora-12 ve KN-12 gibi keskin nişancı tüfekleri bu başarıda önemli rol oynadı.

Tatbikatta ayrıca, tank ve zırhlı muharebe araçları hareketli ve sabit hedefleri imha ederken, yerli üretim yeni nesil Fırtına obüsleri "hedefte zaman" prensibiyle atış yaptı. Hava Kuvvetlerine bağlı F-16 uçakları ve AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) da belirlenen hedeflere tam isabetle atış gerçekleştirerek TSK'nın havadan operasyon yeteneklerini sergiledi.

995 asker katıldı

Toplamda 995 askeri personelin katıldığı tatbikat, TSK'nın caydırıcılığını ve kuvvetler arası koordinasyon becerisini artırma amacını taşıyor.

Tatbikatta SUNGUR hava savunma füzesi sergilendi

Öte yandan Tek er tarafından kullanılabilen at-unut prensibiyle çalışan SUNGUR alçak irtifa hava savunma füzesi Ateş Serbest 2024 Tatbikatı'nda sergilendi.