Geçtiğimiz günlerde Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşa son vermek için adım atan ABD Başkanı Donald Trump’tan tansiyonu arttıran açıklamalar gelmeye devam ediyor. ABD Başkanı Trump yaptığı açıklamada "Komedyen" olarak nittelendirdiği Zelenskiy'e yönelik şu ifadeleri kullandı: "Seçime gitmemiş bir diktatör olan Zelesnkiy elini çabuk tutsa iyi olur yoksa ülkesini kaybedecek.”
Öte yandan Trump, Zelenskiy'i ABD'yi kazanılamayacak bir savaşı finanse etmesi için kandırmakla suçlaması şoke etti.
ZELENSKİY CEVAPSIZ KALMADI
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, halkının kendisine verdiği desteğin yüzde 4 olduğunu iddia eden ABD Başkanı Donald Trump'a cevap verdi. Trump için "Rusya'nın yarattığı dezenformasyon alanında yaşadığını" ifadelerini kullandı.
LİDERLER ARASI KRİZ
Gözler, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı son vereceğini açıklayan Donald Trump’a çevrilmişti. Seçimden sonra Trump ilk hamlesini Rusya'yla görüşerek atmıştı. Tarihi ABD-Rusya görüşmesinden olumlu sonuçlar çıkarken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise ""Biz davet edilmedik" sözleriyle ABD'ye tepki göstermişti. Kremlin'den yapılan açıklamada, Rus lider Putin ile ABD Başkanı Donald Trump'ın Şubat sonuna doğru görüşebileceği belirtilmişti. Öte yandan Zelenskiy, Türkiye’ye resmi ziyarette bulundu