Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC’de Kıbrıs Türkleriyle bir araya geldi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC’de Kıbrıs Türkleriyle bir araya geldi

Trump Wisconsin'e gidiyor

Eski ABD Başkanı Donald Trump, uğradığı suikast girişiminin ardından hız kesmeden programına devam ediyor. Wisconsin eyaletindeki Milwaukee şehrinde gerçekleştirilecek Cumhuriyetçi Ulusal Kongre’ye katılıp katılmayacağı belirsizliğini korurken, Trump’tan konuya dair bir açıklama geldi. Kendi kurduğu Truth Social adlı sosyal medya platformunda açıklama yapan Trump,

"Dün yaşanan korkunç olaylar nedeniyle Wisconsin’e ve Cumhuriyetçi Ulusal Kongre’ye olan seyahatimi 2 gün erteleyecektim. Ancak bir tetikçinin ya da potansiyel bir suikastçının programda ya da başka bir şeyde değişiklik yapmasına izin veremeyeceğime karar verdim. Dolayısıyla Milwaukee’ye gitmek üzere planlandığı gibi bugün yerel saatle 15.30’da yola çıkacağım. Teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Biden: Jill ve ben dualar ettik 

ABD Başkanı Biden, Donald Trump'ın saldırıya uğramasıyla ilgili konuştu;

Jill ve ben dualar ettik ailesi ve Donald için. Aynı zamanda hayatını kaybeden mağdurun ailesine de başsağlığı diliyoruz. Ateş açıldıktan sonra hayatını kaybetti. Birlik en önemli önceliğimiz. Başkan yardımcısı Kamala Harris ve ben acil durum odasındaydık. FBI soruşturması erken aşamalarda. Saldırganın motivasyonunu hala öğrenemedik. Herkesten şunu rica ediyorum lütfen tahminde bulunmayın. FBI şu an çalışıyor. Soruşturmanın hızlı ve kapsamlı olması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bağımsız bir inceleme gerçekleştirdi ulusal güvenlik. Son olarak da bununla ilgili Oval Ofis'te daha çok görüşmeler gerçekleştireceğim. Ulus olarak daha çok bir araya gelmeliyiz.Bir suikast girişimi ulus olarak savunduğumuz her şeye, her şeye aykırıdır. Biz bir ulus olarak böyle değiliz. Bu Amerika değil ve bunun olmasına izin veremeyiz.Birlik, ulaşılması en zor hedeftir, ancak şu anda hiçbir şey bundan daha önemli değildir. Tartışacağız ve aynı fikirde olmayacağız. Bu değişmeyecek ama Amerikalılar olarak kim olduğumuzu da gözden kaçırmayacağız” dedi.

Trump'tan birlik olma çağrısı

Trump'a yapılan suikast girişiminde ölen kişinin kimliği açıklandı

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik suikast girişiminde ölen kişinin, eski itfaiyeci Corey Comperatore olduğu belirlendi. NBC News'ün bildirdiğine göre, Pensilvanya Valisi Josh Shapiro, Trump'ın mitingi sırasında vurularak hayatını kaybeden kişinin kimliğini açıkladı. Shapiro, Trump'ın arkasında oturan ve kurşun isabet eden kişinin Corey Comperatore olduğunu doğruladı.

Trump'tan birlik olma çağrısı

Pensilvanya Valisinden açıklama

Pensilvanya Valisi Josh Shapiro, ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'a düzenlenen suikast girişiminin ardından yaptığı açıklamada,

"Tüm liderlerin tansiyonu düşürmesi, var olan nefret dolu söylemlerden vazgeçmeleri ve bu ulus için daha iyi, daha parlak bir gelecek aramaları gerekiyor" dedi.

Pensilvanya Valisi Josh Shapiro, eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik suikast girişiminin ardından bugün basının karşısına geçti. Shapiro, dün Trump'ın mitinginde hayatını kaybeden kişinin 50 yaşındaki eyalet sakini Corey Comperatore olduğunu açıkladı. Shapiro, Comperatore'nin, Trump'a yapılan saldırı sırasında ailesini korumak için üzerlerine atladığını doğruladı.. Shapiro,

“Az önce Corey'nin eşi ve iki kızıyla konuştum. Corey bir kız babasıydı. Corey bir itfaiyeciydi. Corey her Pazar kiliseye giderdi. Corey toplumunu severdi. En önemlisi de Corey ailesini severdi” dedi.

“Siyasi anlaşmazlıklar asla ve asla şiddet yoluyla ele alınamaz”

Dün gecenin ABD için şoke edici olduğunu kaydeden Vali Shapiro, öldürülen Comperatore'yi Trump'ın sıkı bir destekçisi olarak nitelendirerek,

“Corey'nin eşine konuştuğumuzu paylaşmamın sorun olup olmayacağını sordum. O da evet dedi. Ayrıca Corey'nin bir kahraman olarak öldüğünü sizlerle paylaşmamı istedi” ifadelerini kullandı.

Seçim kampanyasının devam eden süreci için ülke liderlerine seslenen Shapiro,

“Tüm liderlerin tansiyonu düşürmesi, var olan nefret dolu söylemlerden vazgeçmeleri ve bu ulus için daha iyi, daha parlak bir gelecek aramaları gerekiyor. Siyasi anlaşmazlıklar asla ve asla şiddet yoluyla ele alınamaz. Anlaşmazlıklar tamam ama bu anlaşmazlıkları çözmek için barışçıl bir siyasi süreç kullanmalıyız” şeklinde konuştu.

Melania Trump'tan açıklama

Melania Trump, sosyal medya platformu X'teki hesabından açıklama yaptı.


"O korkunç kurşunun kocam Donald'a isabet edişini izlediğimde, benim ve oğlumuz Barron Trump'ın hayatının korkunç bir olayın eşiğinde olduğunu anladım." ifadesini kullanan Melania Trump, eşini korumak için hayatını riske atan kolluk kuvvetlerine teşekkür etti.

Melania Trump,

"Kocamı siyasi bir makine olarak gören bir canavar, Donald'ın tutkusunu, kahkahasını, yaratıcılığını, müzik sevgisini ve ilhamını çalmaya çalıştı." dedi,

Trump'tan birlik olma çağrısı

'Yetkililer gelmeden konuşmam'

İngiliz medyasında yayımlanan haberlere göre, saldırgan Crooks'un sabıka kaydının bulunmadığı ve matematik alanında bazı küçük ödüller kazandığı bildirildi. Pensilvanya'nın seçmen kayıtlarında Cumhuriyetçi olarak listelenmiş olmasına rağmen, 2021 yılında "Progressive Turnout Project" adlı Demokratik görüşlü bir siyasi eylem komitesine 15 dolar bağış yaptığı ortaya çıktı. Saldırganın babası Matthew Crooks yaptığı açıklamada, yetkililerle konuşmadan oğlu hakkında konuşmak istemediğini söyledi.

Trump'tan ilk açıklama

Trump, kendisine yapılan suikast girişimiyle ilgili Truth Social sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Trump,

"Korkmayacağız, aksine kötülük karşısında meydan okumamızı ve inancımızdaki karalılığımızı koruyacağız.Birlik olmamız ve Amerikalılar olarak, güçlü ve kararlı kalarak, kötülüğün kazanmasına izin vermeyerek gerçek karakterimizi göstermemiz her zamankinden daha önemli." değerlendirmesine yer verdi.