Eski ABD Başkanı ve başkan adayı Donald Trump, New York Ekonomi Kulübü'nün düzenlediği etkinlikte dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

"F-35'ler ABD'de üretilsin"

Trump, Kasım'daki başkanlık seçimlerinden sonra seçilmesi durumunda, F-35 savaş uçaklarının ABD içinde üretilmesini sağlayacağını belirtti. Trump, “Ulusal güvenliğimiz için gerekli tüm malzemelerin ABD'de üretilmesini isteyeceğiz. Bu, milyonlarca yeni üretim işi yaratacak” dedi. Trump, mevcut durumda F-35 parçalarının farklı ülkelerde üretildiğini ve bu durumun güvenlik açısından risk taşıdığını ifade etti.

"3. Dünya Savaşı'na hiç olmadığı kadar yakınız"

Trump, uluslararası durumun son derece riskli olduğunu vurgulayarak, “Bir savaş çıkarsa ve bu ülkelerin yarısıyla savaşmak zorunda kalırsak ne yapacağız? Şu anda, hayatımızda hiç olmadığı kadar 3. Dünya Savaşı'na yakın olduğumuzu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Doğuş Partisi CHP Genel Merkezi önünde davullu, zurnalı eylem düzenledi Doğuş Partisi CHP Genel Merkezi önünde davullu, zurnalı eylem düzenledi

F-35 programı, ABD'nin öncülüğünde İngiltere, Kanada, Avustralya, İtalya, Hollanda, Danimarka ve Norveç’in katıldığı çok uluslu bir projedir.

Editör: Ömer Göyce