Tatilin sona ermesiyle birlikte Trakya'daki sınır kapılarından geçen araç ve yolcu sayısında rekor kırıldı.

Edirne Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, 2023 yılında Trakya'daki sınır kapılarından geçen araç sayısı 5 milyon 487 bin 592 oldu. Bu sayı, bir önceki yıla göre yüzde 11 artış anlamına geliyor.

Yolcu sayısındaki artış ise yüzde 10 oldu. 2023 yılında Trakya'daki sınır kapılarından 15 milyon 6 bin 852 yolcu geçti.

Bu artışta, pandeminin etkilerinin azalmasıyla birlikte yurt dışında yaşayan gurbetçilerin Türkiye'ye olan ilgisinin artmasının etkili olduğu düşünülüyor.

Cem Garipoğlu'nun otopsi fotoğraflarında dikkat çeken detay Cem Garipoğlu'nun otopsi fotoğraflarında dikkat çeken detay

 Kınık, yaptığı açıklamada, sınır kapılarında gerekli tüm önlemlerin alınarak uyuşturucu ve kaçak eşya geçişine izin verilmediğini vurguladı.

Kınık konu ile ilgili düşüncelerini şu cümlelerle dile getirdi;

2023 yılında 633 olayda 2 milyar 81 milyon 285 bin 295 lira değerinde uyuşturucu ve kaçak eşya yakalaması gerçekleştirilmiştir. Buna göre olay bazında yüzde 112, değer bazında yüzde 137'lik bir artış gerçekleştirilmiştir.

Sınır kapılarında görev yapan personelimiz yaptıkları gayretli ve fedakarca çalışmalarla gümrük kapılarını dünya standartlarının üstüne taşıyor. Personelimiz ve gümrük camiasının gününü tebrik ediyor, iktisadi sınırlarımızın korunması için görev yapan tüm gümrük personelimize teşekkür ediyorum.