AZEZ (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Azez ilçesinde inşasını tamamladığı İmam Hatip okuluna, 2016'da trafik kazasında yaşamını yitiren medya personeli Zafer Ersoy'un adını verdi.

İHH tarafından Azez'e bağlı İhtimlat köyünde inşası tamamlanan İHH Zafer Ersoy İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesinin açılışı için tören düzenlendi.

14 derslik ve 2 idare odasından oluşan okulun açılışına bölge halkının ileri gelenleri ve birçok STK temsilcisi katıldı.

Okulda, bölgede bulunan yetim köyü ve diğer kamplardan 950 öğrenci eğitim görecek.

Törende konuşan Kilis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, "Türkiye olarak burada birçok alanda çalışma yürütüyoruz. Bu güzel eser hayırlı olsun. Ne kadar çok birlikte hareket edersek o kadar güçlü oluruz. Bu okulun açılmasına vesile olan İHH’ye teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İHH Suriye Çalışmaları Kilis Bölge Koordinatörü Tahir Güzelel de "2016 yılında elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden Zafer Ersoy adına okulumuzun açılışını gerçekleştiriyoruz. Burada birlikte yeni nesiller yetiştireceğiz. Bağışçılarımıza ve siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Kilis Koordinasyon Merkezinde medya personeli olarak çalışan Zafer Ersoy, 10 Aralık 2016'da trafik kazasında hayatını kaybetmişti.