Araç sahiplerinin, zorunlu yaptırdığı trafik sigortasında yeni bir gelişme yaşandı. 1 Mayıs itibariyle geçerli olacak yeni kuralda sürücülerin ödeyeceği fiyat kaza yapıp yapmadığına göre artacak veya azalacak.

KAZA YAPAN VE YAPMAYAN SÜRÜCÜLER ARASINDA FARK OLACAK

Trafik sigortasında yeni belirlenen kuralda; kaza yapan ve yapmayan sürücü arasında fark olacak. En düşük basamakta yer alan yani 0'da olan "çok riskli sürücüler" kategorisinde poliçelerine yüzde 200 zam yapılacak. Kaza yapmayan sürücüler için en üstte yer alan 8'inci konumda "çok iyi sürücüler" kategorisi olacak ve poliçelerinde yüzde 50 indirim uygulanacağı ifade edildi. Bu uygulamayla ilgili sigorta şirketleri Mayıs ayından itibaren  trafik sigortalarında bir kereye mahsus olmak üzere yüzde 5 zam yapacak. Sonra ise her ay yüzde 2 oranında zam uygulayacağı bilgisini paylaştı.

17 Bin 598 TL PRİM ÖDENECEK

Hasarsızlık sebebiyle prim indirimi ve hasar sebebiyle prim artırım oranları tablosu da değişti. Bu değişiklik üzerine yeni tabloda  hasar basamağı 0 olan bir sürücü tüzel araç için 21.118 TL, özel araç için 17.598 TL prim ödeyeceği bildirildi. Bununla beraber 8. Basamakta bulunan kazası olmayan sürücülerin cebinden ise tüzel araçlarda 3.520 TL, özel araçlar için 2.933 TL ücret çıkacak. Şirket aracı ile şahsi araç sahipleri farklı prim ödeyecekler. Bu kapsamda şirket araçları şahsi araçlara göre yüzde 2.5-20 arasında zamlı ücret ödeyecekken, fark ise 500 TL ile 3.000 TL arasında değişecek.