Spor

Trabzonspor tur için sahne alıyor!

Trabzonspor, Avrupa Ligi 2. Eleme turu ilk maçında 2-0 mağlup ettiği Ruzomberok'u bugün Papara Park'ta ağırlıyor.

Abone Ol

Trabzonspor, Avrupa Ligi 2. eleme turunda deplasmanda 2-0 kazandığı Ruzomberok maçının rövanşında bu akşam Papara Park'ta Slovakya'nın Ruzomberok takımını konuk edecek. İlk maçta elde edilen avantajla taraftarının önüne çıkacak olan bordo-mavililer, galibiyet veya beraberlik durumunda bir üst tura geçecek. Ancak 2 farklı mağlubiyette maç uzatmalara gidecek. Üç ve daha fazla farklı mağlubiyet ise Ruzomberok’un turu geçmesiyle sonuçlanacak.

Yeni transferler sahneye çıkıyor

 Lundstram, Draguş, Ozan, Malheiro, Cihan, Savic, Barisic, Okay ve Nwakaeme bordo-mavili taraftarlarla ilk kez Papara Park'ta buluşacak. Ancak Barisic sakatlığı, Savic ve Okay ise UEFA'ya bildirilmemiş olmaları nedeniyle forma giyemeyecek.

Ozan'ın yeri değişiyor

Abdullah Avcı'nın sağ bekte görevlendirdiği Ozan Tufan’ı orta sahaya çekmesi ve yeni sağ bek Malheiro'yu sağ bekte kullanması bekleniyor. İlk maçta 11'de yer alan Umut Güneş’in ise yedek kulübesine çekilmesi olası.

Transfer çalışmalarının devam ettiği bildirildi

Abdullah Avcı, basın toplantısında transferler için başkan ve yönetime teşekkür etti. Sol stoper, 8-10 numara ve forvet pozisyonları için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Onuachu ve Weghorst ile görüşmeler yapıldığını, ancak başka isimlerin de gündemde olduğunu ekledi. Ruzomberok'u yenerek bir üst tura geçmek istediklerini söyledi.

A Spor’da canlı yayın yapılacak

Trabzonspor-Ruzomberok maçı, bugün saat 20.30'da A Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Maç öncesi ve sonrası özel röportajlarla futbolseverlere tam bir futbol şöleni sunulacak.

Trabzonspor, Avrupa kupalarındaki 151. karşılaşmasını gerçekleştirecek

Şimdiye kadar oynadığı 150 maçta 55 galibiyet, 37 beraberlik ve 58 yenilgi aldı. Avrupa Ligi'ndeki 95. maçına çıkacak olan bordo-mavililer, önceki 94 maçında 37 galibiyet, 22 beraberlik ve 35 yenilgi yaşadı.

Trabzonspor, Slovakya temsilcileriyle Avrupa'da ikinci kez karşılaşıyor. İlk olarak 1996-97'de Bratislava ile oynayıp 2-1 galip gelmişti.

Karadeniz devi, Avrupa'da Liverpool, İnter, Barcelona ve Aston Villa gibi güçlü rakipleri yenmeyi başardı.

Ruzomberok’un tehlikeli oyuncuları arasında duran toplardaki etkili isimler Hladik ve Lavrincik öne çıkıyor. Ayrıca Lavrincik ve Mudry orta sahada etkili performans sergiliyor. Köşe vuruşlarında ön direğe gelen sağ bek Köstl tehlike yaratabilir.

Papara Park’ta kapalı gişe olacak. Geçen sezon ceza nedeniyle taraftarlarından uzak kalan Trabzonspor, bu akşam taraftarıyla buluşacak ve biletlerin tamamen tükenmesi bekleniyor.

Trabzonspor ve Ruzomberok maçının olası ilk 11'leri şu şekilde:

Trabzonspor: Uğurcan, Malheiro, Mendy, Denswil, Ereni, Lundstram, Ozan, Bardhi, Vişça, Trezeguet, Draguş.

Ruzomberok: Fruhwald, Kostl, Gabriel, Maly, Selecky, Mudry, Lavrincik, Tucny, Chrien, Luteran, Hladik.