Spor

Trabzonspor, Rapid Wien’i elerse ne olur, rakibi kim, kiminle eşleşecek?

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Rapid Wien ile karşılaşacak olan Trabzonspor, bu turu geçerse play-off'taki rakibini İsviçre’nin Nyon kentinde yapılacak kura çekimiyle öğrenecek. Peki, Trabzonspor, Rapid Wien’i elerse ne olur, rakibi kim, kiminle eşleşecek?

Abone Ol

UEFA Avrupa Ligi’ne 2. ön eleme turundan katılan Trabzonspor, son olarak Ruzomberok takımını mağlup ederek 3. ön eleme turuna yükseldi. Bordo-mavililer bu turda Rapid Wien ile karşı karşıya gelecek. Peki, Trabzonspor’un Rapid Wien’i elemesi durumunda muhtemel rakibi kim olacak?

Kura Çekimi Ne Zaman ve Nerede Yapılacak?

Avrupa kupaları play-off kura çekimi, İsviçre’nin Nyon kentinde gerçekleştirilecek. Trabzonspor’un muhtemel rakipleri arasında Osijek, Zire, Kilmarnock, Tromso, ST Gallen, Panathinaikos, Ajax, Hacken, Paide gibi takımlar bulunuyor. Bordo-mavililer 3. ön eleme turundaki ilk maçına 8 Ağustos Perşembe günü çıkacak ve rövanş karşılaşması 15 Ağustos’ta oynanacak. Bu turu geçmeleri durumunda, play-off turuna adlarını yazdıracaklar.

Trabzonspor’un Muhtemel Rakibi Belli Oldu mu?

Trabzonspor’un muhtemel rakibi, İsviçre’nin Nyon kentinde düzenlenen kura çekimiyle belirlenecek. UEFA Avrupa Ligi play-off kura çekimi saat 14.00’da başlayacak. Trabzonspor, Rapid Wien'i elemesi durumunda Braga - Servette maçının galibiyle karşılaşacak.

UEFA Avrupa Ligi’nde Yeni Format Neler Getiriyor?

UEFA Avrupa Ligi’nde takım sayısı 32'den 36'ya yükseltilerek geleneksel grup aşamasından lig sistemine geçildi. Takımlar, 8 farklı ekibe karşı 4'ü evinde, 4'ü deplasmanda olmak üzere en az 8 lig maçı yapacak. Ligi ilk 8'de bitiren takımlar, doğrudan son 16 turuna yükselecek. 9 ile 24. sıralar arasında bitiren ekipler ise son 16 turu için iki ayaklı play-off maçları oynayacak.