Ali Fuat Duatepe yazıyor

Sosyal medyada başlayan gerilim üzerine önce Fenerbahçe ve Trabzonspor yönetimi arasında telefon trafiği başladı. Her iki kulüp tansiyonu düşürecek açıklamalar yaptı. Buna rağmen olaylar göz göre göre yaşandı. Görüntüler incelendiğinde saha olaylarına sadece güvenlik görevlilerinin müdahale etmeye çalıştığı gözleniyor. Bir tane kalkanlı çevik kuvvet polisini bile göremiyorsunuz. Spor polisleri ise sadece çıkış tüneli ve yedek kulübelerinin olduğu bölgede kümelenmiş durumda.

Kim bu emniyet müdürü?

Güvenlik zaafiyeti öne çıkınca Trabzon Emniyet Müdürü Murat Esertürk tartışılmaya başlandı. Normalde emniyet müdürlüğü kritik maçlar öncesi taraftar grupları ve tribün liderleri ile toplantı yaparak hem tansiyonu düşürür hem de onları uyarır. Bu kez böyle bir toplantı yapılıp yapılmadığı bilinmiyor.

Emniyet Müdürü Esertürk hakkında Menzil tarikatına bağlı olduğu iddiaları ifadelerle müfettiş raporlarına geçmiş durumda. Mersin emniyet müdürlüğünde yaşanan olaylarla ilgili soruşturmada ifade veren bir tanık bu durumu anlatıyor. Tanığın ifadelerine göre Mersin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi personeli takibe almış ve ilginç sonuçlara ulaşmış. Murat Esertürk ve yanındaki bir meslektaşı özel araçla Menzil’e ziyarete gitmişler. Takip sırasında iki ismin Mersin’de Menzilcilerin uğrak yeri bir kahveye gittikleri de saptanmış. İşte o belgeler!

Enis Yıldırım yazıyor: Abdülkadir Ömür neden kadro dışı kaldı? Enis Yıldırım yazıyor: Abdülkadir Ömür neden kadro dışı kaldı?

Abdülkadir Ömür’ü uğurladı

Trabzonspor yetenekli oyuncusu Abdülkadir Ömür’le devre arası yollarını ayırdı. Ancak transfer sürecinde ilginç olaylar yaşandı. Ligdeki kritik maçlar öncesi Ömür kayıplara karıştı. Teknik direktör Abdullah Avcı bu durumu hayretle karşıladığını açıkladı.

Trabzonspor yönetiminin kadro dışı kararı aldığı konuşuldu. Tüm bu olaylar sırasında Abdülkadir Ömür’ün Menzil şeyhini ziyarete gittiği öne sürüldü. Kimse bu iddiaların üzerine gitmedi. Derken Ömür transfer oldu. Trabzon havalimanında uğurlayanlar arasında arkadaşlar, aile derken ilginç bir isim vardı: Emniyet müdürü Murat Esertürk.

Nasıl önlem alınıyordu?

Güvenlik önlemindeki zaafiyet tartışılmaya başladığında en yakın maç olarak Beşiktaş-Galatasaray maçını mercek altına aldım.

Tesadüf o maç öncesi aynı şekilde sosyal medyada gerilim pompalandı. Maçın hakemi hatırlanacağı üzere Halil Umut Meler’di. O maçta tüm tribünlerin önünde 1 güvenlik görevlisi iki polis olacak şekilde sıralı yerleşim yapıldı. Maçın 80. dakikasından itibaren ekstra çevik kuvvet saha köşelerine önlem olarak yerleştirildi. Aynı önlemler Antalyaspor maçında da alındı.

Enis Yıldırım yazıyor: Ömür transferi ve Trabzonspor gerçekleri Enis Yıldırım yazıyor: Ömür transferi ve Trabzonspor gerçekleri

"Yenidoğan şebekesi"ne operasyon: Doktor ve hemşireler yakalandı "Yenidoğan şebekesi"ne operasyon: Doktor ve hemşireler yakalandı

Trabzon’a baktığımızda ise bırakın benzer önlemi neredeyse hiç önlem alınmadığı iddialar arasında. Müfettişler şimdi emniyeti tedbirleri yazısına ve bunun sahadaki uygulamasına bakacak. Ancak görüntüler ortada. Bakalım inceleme sonucunda ne çıkacak?