TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kazakistan’da TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kazakistan’da

Trabzon'da CHP otobüsüne yapılan taşlı sladırı sonrasında Trabzon Valiliği'nden açıklama yapıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Trabzon ziyareti öncesi şehre gelen seçim otobusü, Değirmendere Mahallesi'nde kırmızı ışıkta beklerken taşlı saldırıya uğramıştı.

Saldırının ardından Trabzon Valiliği yaptığı açıklama ile dikkat çekti. Gözaltına alınan saldırganın serbest kaldığı belirtilen açıklamada otobüsün camında küçük bir çatlak oluştuğu belirtildi. 

İŞTE O AÇIKLAMA:

Bazı basın yayın organlarında yer alan Trabzon’da Cumhuriyet Halk Partisi otobüsüne taşlı saldırı yapıldığı yönündeki haberlerle ilgili olarak:18.03.2024 Pazartesi günü saat 15.30 sıralarında Yeni Otogar civarında Cumhuriyet Halk Partisi miting otobüsünün sesli propaganda yaparak bekleme yaptığı sırada bir şahıs tarafından otobüse taş atılmak sonucunda otobüsün kapı camında küçük bir çatlak meydana geldiği tespit edilmiştir.

İfadesine başvurulan şahıs; “Taşı, otobüsten gelen yüksek sesten rahatsız olduğu için attığını, fiilinin siyasi bir nedeni bulunmadığı”nı ifade etmiş olup sonrasında serbest bırakılmıştır.

Konu  Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetimi’ne sorulduğunda, olaydan haberleri olduğunu ve olayın siyasi bir yönü olmadığı için şikayetçi olmadıklarını söylemişler, olay hakkında bugüne kadar da herhangi bir müracaat vuku bulmamıştır. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur..