TOGG'un SUV segmentinde yer alan T10X modeli, yılsonuna ulaşarak 19.583 adet satış rakamına ulaştı. Şirketin 2022'de duyurduğu planlara göre, 5 farklı modeli içerecek olan serinin ikinci üyesi C segmentinde bir sedan olacak. CES fuarında sergilenen ve ülkemizde çeşitli AVM'lerde ve etkinliklerde görücüye çıkan sedan konsepti, artık gerçek yollarda boy gösteriyor.

TOGG tarafından sosyal medyada paylaşılan "T10" başlıklı video, aracın arkadan çekilmiş görüntülerini ve LED stoplarını çapraz bir açıdan sergiliyor, böylece sedan gövde tipi açıkça anlaşılıyor.

Modelin adıyla ilgili başlık ipucu ve T10X'in SUV gövde tipi olması göz önüne alındığında, sedanın muhtemelen T10S olarak adlandırılacağı tahmin ediliyor. Ardından, C segmenti coupe modelinin de T10C veya benzeri bir isimle piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Toshiba'da 4 bin personelin işine son! Toshiba'da 4 bin personelin işine son!

SUV talebinin dünya genelinde arttığı bir dönemde, Türkiye'de de SUV'lar satış rakamlarında %51.1'lik bir oranla birinci sırada yer alıyor. Sedanlar ise %26.6'lık oranla ikinci sırada bulunuyor ve hala ilgi görüyor.

Sedan modelinin 2024'ün sonlarına doğru tanıtılması ve 2025'in ilk yarısında üretime başlaması planlanıyor. Aynı tarihte, TOGG modelleri öncelikle Avrupa olmak üzere dış pazarlara da ihraç edilecek. C-X Coupe olarak adlandırılan coupe modelinin ise farklı şirketler tarafından "Gran Coupe" olarak adlandırılan versiyonunun 2026'da piyasaya sürülmesi bekleniyor.