Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş ve Tekel Bayileri Yardım Platformu Başkanı Erol Dündar konuya ilişkin açıklama yaptı. Sigara içenleri şoke eden artış beklentileri açıkladılar. Peki sigara fiyatları ne kadar? İşte tüm detaylar…

SİGARA FİYATLARI YÜKSELİYOR

Son günlerde sigara fiyatlarına yapılan zammın detayları gündemdeydi. Tekel Bayiler Yardımlaşma Platformu Başkanı Erol Dündar ve Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş zamları açıkladı. Yapılan ortak açıklamalarla bağlantılı olarak, sigara fiyatlarına yapılacak zam  ile ilgili beklentiler gün yüzüne çıktı. Erol Dündar, fiyat artışının ardından sigara fiyatının 3 TL artacağını vurguladı. Zam öncesi perakendecilere sigara satışının durdurulduğunun altını çizerek, zamların yakın olduğuna vurgu yaptı. 14 Mayıs 2023'te yapılan seçimin ardından tütün şirketleri sigara satışını piyasaya ve tekel perakendecilere sınırladı. Bu gelişme nedeniyle Erol Dündar zam açıkladı.

FİRMALAR ÜRÜN DAĞITIMINA KISITLAMA GETİRDİ

Dündar'a göre, maliyet artışının ardından sigara fiyatlarında 3 lira zam uygulanacak. Ancak bu zamdan önce satışın durdurulduğuna dikkat çekti. Kendi ifadesine göre tüketicilerle her defasında yüz göz olduklarını belirten Erol Dündar, stokçu konumuna düştüklerini de ifade etti. Şirketlerden bu faaliyete son vermelerini isteyerek, sigara dağıtımının başlayacağına dair herhangi bir bilgi verilmediğini de anlattı. Dündar, bu konuda kamuoyuna şikayette bulunduğunu ve tüketicileri arayarak stokçu olmadıklarını bildirdi.