Yaşam

TikTok 35 dakikada bağımlılık yapıyor! Araştırma sonuçlarına göre...

ABD'deki bir dava sırasında sızan bilgilerin, TikTok'un genç kullanıcılar üzerindeki olumsuz etkilerinin farkında olduğunu ortaya koyduğu iddia ediliyor.

Abone Ol

Bir yönetici hatası nedeniyle ABD'de görülen bir dava sırasında yanlışlıkla yayınlanan belgelerde, gençlerin kullanımını sınırlamak için tasarlanan bir özelliğin etkisiz bir PR çalışması olduğu ve şirketin çok fazla çekici olmayan insan gösterdiği için algoritmasını değiştirdiği öne sürüldü.

İyi algortima nedeniyel bağımlılık artıyor!

Bir TikTok yöneticisi ise şu  açıklamaları yaptı:

“Çocukların TikTok'u izlemesinin nedeni algoritmanın gerçekten iyi olması. Ancak bunun diğer fırsatlar için ne anlama gelebileceğinin farkında olmamız gerektiğini düşünüyorum. Diğer fırsatlar derken, kelimenin tam anlamıyla uyumayı, yemek yemeyi, odada dolaşmayı ve birinin gözlerinin içine bakmayı kastediyorum.”

Kendini denetleyemeyen gençler arasında daha popüler!

Şirket içi sunumlar, TikTok'un deyimiyle 'bağımlılık anı'nın kullanıcılar platformdaki ilk haftalarında 260 veya daha fazla video izlediklerinde ortaya çıktığını söylüyor. Belgede, bazı videolar sekiz saniye kadar kısa sürdüğü için bunun 35 dakikanın altında gerçekleşebileceği belirtildi. TikTank adlı şirket içi bir grup tarafından hazırlanan bir raporda “TikTok'un özellikle sosyal ödül biçimindeki pekiştirmeye karşı hassas olan ve kendi kendini etkili bir şekilde düzenleme becerisi asgari düzeyde olan genç kullanıcılar arasında popüler olduğu” kaydedildi.