Buzağı yetiştiren haneler kurumsal yatırım desteğinden, ayrıca küçükbaş hayvan desteği ile desteklenen illerde yaşayanlar ve buzağı ırklarını destekleyen yetiştiriciler her bir hayvandan destek alabilirler. Tarım ve Orman Bakanlığı buzağı hibe desteğini iki ayrı program kapsamında vermektedir. Birincisi; hibelerin %50'si buzağı barınakları için çadır alımını ve ahır/ahır yapımını yani hayvancılık işletmelerini destekleyen yatırımları desteklerken, diğeri ise buzağı yetiştiriciliğini destekleyen Koç keçi alıcısı olan %50-85 hibeleridir.

Bu desteklere ek olarak çiftçilerimiz bu yıl 300 buzağı hibesi alamayacak. Son yıllarda 300 koyun yetiştiren çiftçilerin asgari ücret koşulları ve 300 Koyun Projesi'nin desteklediği koşullar tam belli değildir. Destekler, Merkezi Proje İnceleme Komitesi tarafından belirlenen buzağı besi işletmelerine yönelik yatırım hibelerinin üst limiti dahilinde ödenir. Koyun ve Keçi Barınakları için satın alınan çadır,

Yeni Hibeler Yüzde Kaç Olarak Sınırlandırılmıştır?

YENİ Ahır / AGIL inşası için hibe %50 ile sınırlandırılmıştır. Proje kapsamındaki yem hazırlama makineleri, süt soğutma tankları, makine, alet ve teçhizat alımında gübre sıyırma sistemleri, seyyar sağım makineleri, otomatik içme çeşmeleri, hayvan sıyırma cihazları hibe tavanı kapsamında %50 oranında destek verilmektedir. Tüm illerde hibe verilmektedir. Ancak Genel Müdürlük, bölgesel gelişmişlik farkı olan illerde canlı hayvan sayısı, yem potansiyeli ve yem bitkileri gibi kriterlere göre başvuruların alınması ve değerlendirilmesi planlanan illeri belirleyebilir.

Tiftik Keçisi Desteği

Hibe Destekleri

Hükümet destekli ahır inşaatı hibeleri, ahır/ahır yenileme ve takım tezgâhı ekipmanı alımı için 2021'de devam edecek. Destekten yararlanmak isteyenler devlet destekli ahır yapımı ile ilgili tüm detayları hibe destek başlığımızdan alabilirler. Küçükbaş hayvancılık işletmelerinin %50 hibe desteğinden yararlanabilmesi için belirli kriterleri sağlaması gerekiyor. Hibeden yararlanacak olanlar, işi Bakanlık siciline tescil edilmiş ve Gazete'nin yayımı tarihinden itibaren en az bir yıl faaliyette bulunan tüzel veya tüzel kişilerden yararlanabilir Ahır en az 100 koyun, en fazla 300 koyun kapasiteli olmalıdır.

Koyun ve keçi damızlık koç satın alan çiftçiler, her 30 koç için bir adet olmak üzere 5 adete kadar koç satın alabilir ve bir adet koyun ve keçi destek hibesi alabilirler. Yetiştirici olarak yetiştirilen hayvanlar, bölgede yaygın olarak yetiştirilen baskın ırklardan gelmelidir. Damızlık koyun ve keçi satın alan kişiler bu hayvanları 2 yıl boyunca mülklerinde bulundurmak zorundadır.

En çok köfte ve dönere harcanmış! En çok köfte ve dönere harcanmış!