Sağlık

Tıbbi çamur tedavisi umut oluyor!

Kas ve eklem ağrıları, özellikle yaş ilerledikçe hayat kalitesini düşüren en yaygın rahatsızlıklardan biri. Ancak Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uygulanan tıbbi çamur tedavisi, bu sorunlara doğal bir çözüm sunuyor. Organik ve inorganik maddeler açısından zengin olan bu tedavi yöntemi, binlerce hastaya çare oldu.

Abone Ol

Hastanede yer alan Peloidoterapi (Tıbbi Çamur) Ünitesi'nde kireçlenme, bel ve boyun fıtığı, fibromiyalji, tendon ve eklem iltihapları gibi pek çok rahatsızlık tedavi ediliyor. Tedaviye başlayan hastalar, ortalama 10-15 seans alarak kas ve iskelet sistemi rahatsızlıklarında büyük ölçüde rahatlama sağlıyor. En çok bel, boyun ve diz bölgelerine uygulanan tıbbi çamur, hastaların ağrılarını azaltıp yaşam kalitelerini artırıyor.

Tedavi sırasında kullanılan çamur, Afyon Sandıklı bölgesinden getiriliyor ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış. İçeriğinde humik asit, lignin gibi faydalı maddeler bulunan çamur, özel olarak 40-46 dereceye kadar ısıtılıp bölgesel olarak uygulanıyor. Tedavi süresi ise seans başına 20-30 dakika arasında değişiyor.

En güzel haber ise bu tedavinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanıyor olması. Uzman Dr. Nur Gökçe Aydın, tıbbi çamur tedavisine uygun görülen hastaların SGK güvencesi altında olduğunu belirterek, romatizmal hastalıklar ve kas eklem rahatsızlıkları çekenler için bu doğal yöntemi öneriyor.

Siz de kas-iskelet sistemi ağrılarınızdan kurtulmak için Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Polikliniği'ne başvurarak, bu şifalı tedaviye adım atabilirsiniz.