Küresel çapta yaşanan yazılım sistemindeki aksama nedeniyle birçok havalimanında uçuşlar durduruldu. Bu teknik sorun yüzünden gün içinde iç ve dış hatlarda toplam 84 seferini iptal eden Türk Hava Yolları (THY), aksaklıkların büyük ölçüde giderildiğini duyurdu.

Siber güvenlik firması Crowdstrike’ın yazılımında yaşanan bir arıza, dünya genelindeki havayolu şirketleri başta olmak üzere bankacılık ve acil durum hizmetleri gibi birçok sektörü olumsuz etkiledi. Küresel çapta yaygınlaşan bu sorun, havayolu sektörünü zor durumda bırakırken, sistemlerin büyük ölçüde durmasına neden oldu. Havalimanlarında uçuşlar durduruldu ve dünya genelinde yaşanan bu sorundan dolayı binden fazla uçuş iptal oldu. İstanbul Havalimanı, bu süreçten en az etkilenen havalimanlarından biri olarak öne çıktı.

Türk Hava Yolları, gün içinde iptal edilen 84 seferin yolcularına ek haklar sunacağına dair bir açıklama yaptı.

THY’den yapılan son açıklamada ise,

MEB velileri uyardı! "Ek kitap uygulaması yok" MEB velileri uyardı! "Ek kitap uygulaması yok"

"Küresel çapta yaşanan teknik aksaklık büyük ölçüde giderilmiştir. Tüm birimlerimiz, operasyonlarımızın normal seyrine dönmesi için hız kesmeden çalışmalarına devam etmektedir. Uçuşlarınız ile ilgili değişiklik ve iade işlemlerinizi web sitemiz veya mobil uygulamamız üzerinden yapabilirsiniz" denildi.

Kaynak: iha