Gündem

THY uçağında facia! Yaralılar var...

Türk Hava Yolları’na ait İstanbul-Taipei seferini yapan uçak, inişine kısa bir süre kala şiddetli bir türbülansa girdi. Uçakta 4 yolcu ile 2 kabin görevlisi yaralandı.

Abone Ol

Türk Hava Yolları'na (THY) ait TK24 sefer sayılı İstanbul-Taipei uçuşunu gerçekleştiren uçak, inişe iki saat kala türbülansa girdi. Olayda 4 yolcu ve 2 kabin görevlisi hafif şekilde yaralandı.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, dün gece İstanbul’dan Tayvan’ın başkenti Taipei’ye giden uçağın olumsuz hava koşulları nedeniyle türbülansa maruz kaldığını belirtti. Uçağın sorunsuz bir şekilde Taipei Songshan Havalimanı'na iniş yaptığını ifade eden Üstün, 214 yolcu ve 17 mürettebatın bulunduğu uçakta toplam 6 kişinin hafif yaralandığını açıkladı.

"Türk Hava Yolları olarak yaşanan olay nedeniyle büyük üzüntü duyuyoruz ve yaralı yolcularımızın ve ekibimizin sağlık durumu yakından takip edilmektedir," diyen Üstün, iki yolcunun hastaneye sevk edildiğini ve uçuş güvenliğinin her zaman öncelikli olduğunu vurguladı.