Ülkenin tahtında en uzun süre hüküm süren Kraliçe Elizabeth'in unutulmaz taç giyme töreninin anısını yaşatmak adına özel olarak üretilen "kefen tunik" adlı elbisesi, imparatorluk kaftanı, pelerin ve tahtın birebir yeniden yapılan kopyası, The Crown dizisi için özel olarak üretildi ve Bonhams müzayede evinde satışa sunuldu.

The Crown dizisinde kullanılan kıyafet ve aksesuarlar açık artırmayla  satılıyor

1953'te 27 yaşında tahta çıkan Kraliçe Elizabeth'in taç giyme töreni, tarihinde bir dönüm noktası olarak kaydedilmiş ve canlı yayınlanan ilk hükümdar törenine ev sahipliği yapmıştı. Bu tarihi anın izlerini taşıyan kefen tunik, imparatorluk kaftanı ve pelerin, dizinin hayranları için özel bir anlam taşıyor. Bonhams'ta satışa sunulan bu özel parçalar arasında, Kraliçe'nin tahtı üzerinde 728 yıl boyunca oturduğu tahtın yanı sıra, dizi boyunca giyilen gerçek olaylara dayanan diğer ikonik kıyafetler de yer alıyor.

The Crown dizisinin kıyafetleri açık artırmayla satılıyor - Son Dakika  Türkiye Haberleri | NTV Haber

6 Sezon sürdü

Dizinin toplamda 6 sezon ve 60 bölüm süren serüveninde kullanılan kostümler arasında, Kraliçe Elizabeth'in elbiseleri kadar diğer karakterlerin giydiği tarihi kıyafetler de dikkat çekiyor. Bu özel müzayedede, diziye damga vuran kostümler ve aksesuarlar, izleyicilerin ve koleksiyonerlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Hande Ataizi'nden iddialı pozlar Hande Ataizi'nden iddialı pozlar