Candaş Tolga Işık’ın sunduğu Az Önce Konuştum programının konuğu Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu oldu.

"22 senedir Dünya Kupası'na gidemiyoruz"

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu A Milli Futbol Takım Dünya Kupasına katıldığı takdirde futbolculara villa hediye edeceğini açıklayarak; “22 senedir Dünya Kupası'na gidemiyoruz. Elinde böyle bir imkân ve böyle bir jenerasyon varsa siz de yönetim olarak görevinizi yapacaksınız. Bodrum'da 4 bin tane villa yapacağız. Biz de orada kardeşlerimize dedik ki; “Dünya Kupası'na katıldığınız gün birer tane eviniz orada hazır, orada elde edeceğiniz başarıyla hayal etmediğiniz şeylerle karşılaşabilirsiniz. Herhalde kendi cebimden vereceğim. 4 bin tane villa yapılacak onlara düşmez mi birer tane” ifadelerini kullandı.

Kupada eşleşmeler belli oldu Kupada eşleşmeler belli oldu

İbrahim Hacıosmanoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, Sponsorluklar ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Lale Cander'in görevlerinden alınması üzerine açıklamalarda bulundu.

Hacıosmanoğlu, “İlk yönetim kurulu toplantısını yaptığımız zaman arkadaşlara şunu söyledim: ‘Hedefimiz güzel şeyler yapmak, yapamadığımız zaman görevi yapacak olanlara devrederiz; sizden tek ricam var, federasyonun kimliği ile akçeli işlerle biz buradan ayrıldıktan sonra hiç kimsenin isminin anılmasını istemiyorum.’  Bu arkadaşımızın da farklı farklı işleri var. 

Bütün yönetim kurulunda rahatsızlık yarattı. Federasyonda olmayan şeyleri olmuş gibi dışarıya servis ederek haber yaptırıp bizi korkutma gibi bir eylemin içine girdiğini öğrendik. Bütün Yönetim Kurulu arkadaşlarımız bundan rahatsız oldu. 

Devletle birtakım işleri olacak herhalde. Yaptığı işle ilgili sıkıntılar vardı. 

Hakarete varan sözleri arkadaşlarımıza sesli mesaj olarak atında iş başka mevzulara gidiyor. Biz de ‘istifa etsin, gitsin’ dedik.  İlkelerimize aykırı davranışları kabullenmemiz söz konusu değil” diye konuştu.

“4 milyon euro misafir ağırlanmasına harcanmış"

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF’nin bir önceki yönetiminin yaptığı harcamalarla ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hacıosmanoğlu, “4 milyon 681 bin euro misafir ağırlanmasına harcanmış. Geçenlerde bir evrak daha getirdiler önüme, 70 bin euro daha Avrupa’dan fatura geldi. Şampiyona bittikten sonra misafirler 2-3 gün daha kalmış, onların faturası. Lüks yerlerde kalmışlar. Şampiyona bitmiş hala niye orada kalıyorsunuz?” diye konuştu.

Açıklamalarına devam eden Hacıosmanoğlu ayrıca Büyükekşi yönetimi döneminde mali tablolarda usulsüzlük yapıldığını açıkladı. 

TFF Başkanı eski yönetimle ilgili olarak “5 milyon lira artıda gözüken federasyonun mali bilançosu aslında eksi 272 milyon küsürmüş.” ifadelerini kullandı.

Editör: Ömer Göyce