Gündem

TESK’te 6 federasyon başkanı aforoz mu edildi?

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nda ‘aforoz’ tartışması yaşanıyor. Üstüne bir de Palandöken’e küfredildiği iddiaları eklenince TESK iyice karıştı.

Abone Ol

HABER MERKEZİ

Gazeteci Fehmi Çalmuk'un iddiasına göre Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), bünyesindeki bazı federasyon başkanlarının tüm etkinliklerden dışlanıp adeta aforoz edildiği söyleniyor. 

Dahası, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Mehmet Yiğiner’in TESK Başkanı Bendevi Palandöken’e küfrettiği iddiaları Beştepe’ye kadar taşınmış durumda.

TESK’e bağlı beş federasyon başkanının Palandöken tarafından dışlandığı iddiaları çeşitli medya organlarına yansıdı. İddialara göre, etkinliklere, ziyaretlere çağırılmayan, hatta TESK’e girmesi bile yasaklanan beş federasyon başkanı şunlar: Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Hüseyin Taklacı, Türkiye Elektrik Elektronik ve Benzerleri Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Yusuf Aslantürk, Türkiye Kahveciler Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu Genel Başkanı Murat Ağaoğlu, Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Hayrettin Yıldırım, Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Satıcılar Federasyonu Genel Başkanı Ali Karaca. 

Bu isimlere altıncısı da sonradan eklendi. İddia o ki, TŞOF Başkanı Mehmet Yiğiner ve Palandöken arasındaki bir tartışma alevlenmiş ve Yiğiner, TESK Başkanı’na küfretmiş. Palandöken de kendisine edilen bu küfrü Beştepe’ye kadar taşımış. Ve küfür olayının ardından aforozlu federasyon başkanları listesi altı kişiye çıkmış. 

İddialara göre bu federasyon başkanları TESK’in tüm toplantılarından ve etkinliklerinden, ziyaretlerinden dışlanmış durumda. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın TESK’i ziyaretinde gözler bu federasyon başkanlarını aradı ancak yoktular. 

Gelinen noktada TESK bünyesindeki federasyonlar; yönetim yanlısı, yönetim karşıtı ve tarafsızlar olmak üzere üçe bölünmüş gibi görünüyor. 
TESK’i karıştıran bu durumun nedeni tam açıklığa kavuşmuş değil. İddiaları sormak için aradığımız Başkan Palandöken telefonu açmadı, TESK Basın Sorumlusu ise; “Bu iddialara cevap vermeye değer görmüyoruz. Cumhurbaşkanı, her gittiği yere her gazeteciyi götürüyor mu? Bizde de durum böyle” diye cevap verdi.