Gündem

Teröre karşı 4 formül

Türkiye teröre ve radikalleşmeye karşı yeni bir mücadele ve eylem planını devreye sokuyor. Terörizmin finansmanına, etnik ve selefi radikalleşmeye, terörün iletişim araçları üzerinden propagandasına karşı dört ana başlıkta plan hazırlandı.

Abone Ol

Türkiye’nin bölücü terörle ve radikalleşmeyle mücadelesi giderek yükselen bir ivmeyle sürerken, terörü destekleyen odakların karşı faaliyetleri de artışa geçti. Bu çerçevede güvenlik ve istihbarat birimlerimizin terörü yok etmek için dört farklı aşaması bulunan bir mücadele formülünü devreye sokacağı bildiriliyor. 

Terörle çok boyutlu mücadele etmek ve kaynağında yok etmek amacıyla hazırlanan plana göre, terörü kaynağında yok etmek, eylem ve finansman yeteneklerini silmek için plan hazırlandı. 

Dört ana başlıkta terörle mücadele

Plan kapsamında dört formül ya da aşama bulunuyor. Bunlar; “Terörizmin Finansmanıyla Mücadele Eylem Planı”, “Bölücü Terör Örgütü ile Mücadelede İletişim Strateji Belgesi ve Eylem Planı”, “Etnik Radikalleşme İle Mücadele Strateji Belgesi ve Eylem Planı”, “Selefi Radikalleşme İle Mücadele Strateji Belgesi ve Eylem Planı” şeklinde.

Mücadele planının en önemli ayaklarından birini, gençlerin radikalleşmesini ve militanlaşmasını amaçlayan adak ve yapılarla mücadele oluşturuyor. Türkiye’nin çok kültürlü yapısı, millî ve dinî hassasiyetleri ve öğretileri ön planda tutularak radikalleşme ile mücadele için yeni adımlar atılacak.

Teröristlerin deniz yoluyla ülkeye girmesi önlenecek

Mücadele kapsamında özellikle deniz yoluyla Türkiye’ye gelmeye çalışacak teröristlerin engellenmesi amacıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Doğu Akdeniz Sahil Gözetleme Sistemi kapsamında bir sahil gözetleme istasyonu kurulacak. Terör örgütlerinin propagandası, teröre yol açan radikalleşme ve şiddete varan aşırıcılıkla aralıksız mücadele edilecek. Güvenlik birimlerine suç önleme ve suçla mücadele eğitimi verilecek. 

Terörün iletişim araçlarıyla propaganda yapması önlenecek

Kara propaganda ile mücadele kapsamında ulusal ve uluslararası platformlarda kamuoyunun doğru bilgilendirilmesine yönelik çalışmalar da aralıksız sürecek.

Terör örgütlerinin propaganda için kullandığı başlıca iletişim kanalları ve medya araçlarına karşı önlemler alınacak.

Türkiye’nin terörle mücadele çabalarının ve bu bağlamda FETÖ, PKK/PYD gibi terör örgütlerinin küresel bir tehdit olduğunun duyurulması, 1915 Olayları, Kıbrıs meselesi gibi konular hakkında uluslararası kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için çalışmalar yapılacak.