Gündem

TDT'ye üye ülkelerden 'Türktransplant' sistemi

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 4. Sağlık Bakanları Toplantısı yapıldı. Toplantıda ülkeler arasında Türktransplant" sistemi için protokol imzalandı.

Abone Ol

Azerbaycan'ın Şuşa şehrinde, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 4. Sağlık Bakanları Toplantısı yapıldı. Onkoloji, kardiyoloji, oftalmoloji, pediatri, travmatoloji ve ortopedi gibi bir çok alanda iş birliği amaçlanıyor.

Azerbaycan’ın ev sahiplğinde düzenlenen toplantıya ev sahibi ülkenin Sağlık Bakanı Teymur Musayev başta olmak üzere; TDT Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev, Türkiye Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kırgızistan Sağlık Bakanı Alımkadır Beyşenaliyev, Özbekistan Sağlık Bakan Yardımcısı Davron Sultanov ile Kazakistan Sağlık Bakan Yardımcısı Yerbol Ospanov katıldı.

TDT kapsamında organ ve doku nakli konusunda bilgi ve tecrübe paylaşımına olanak sağlayacak "Türktransplant" sisteminin oluşturulmasına ilişkin protokol imza altına alındı. Ayrıca, TDT üyesi ve gözlemci ülkeler arasında onkoloji, kardiyoloji, oftalmoloji, pediatri, travmatoloji ve ortopedi alanlarında mutabakat zaptları imzalandı.